27/04/2015

Karesi'de her şey çocuklar için

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, göreve geldiği günden bu yana Karesi'nin geleceğini inşa edecek olan çocuklara ayrı bir önem gösteriyor.

Karesi Belediyesi, birbirinden güzel ve öğretici mesajlar içeren Kalp Limanı, Köstebekgiller, Dersimiz Çanakkale, Ağacın Şarkısı, Bremen Mızıkacıları, Pepee, Paytak Şov ile 24 binden fazla çocuğa ulaştı. Eğitim çağındaki çocukların internet bağımlılığı ve sosyal medya zorbalığından korunmasını için Sibercan'ı Karesili çocuklara buluşturdu. Tiyatro'nun yanı sıra "Karesili çocuklar kendi kuklalarını kendileri yapıyor" sloganıyla yola çıkan Karesi Belediyesi, şuana kadar kırsal ve merkez mahallelerde bulunan 1521 çocuğa kukla dağıttı. Çocukların hayal dünyalarını geliştirmeyi, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen Karesi Belediyesi, 18 Mayıs'a kadar ilçede bulunan 1 ve 2. sınıf öğrencisi 2 bin 880 çocuğa kukla dağıtacak.

Karesi'nin mimari çocukların kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Kente yaptığımız bütün yatırımlarımız çocuklarımız için. Çocukların pozitif enerjileri bize çalışma azmi ve gücü veriyor. Onlara güzel bir gelecek hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ben inanıyorum ki bu çocuklar gelecekte dünya barışını, dünya kardeşliğini, dostluğunu çok daha güzel yaşayacaklar. Bizler çocuklarımızı dijital hayatın dışına çıkarıp gerçekleri görmelerini istiyoruz. Bilardoyu bile bilgisayarda oynayan bir nesil yerine ecdadını tanıyan kendi geçmişini bilen, bunların yanı sıra modern çağın bilgi ve donanıma sahip bir nesil yetiştirmek istiyoruz" dedi.