15/09/2015

Karesi'de her mahalle en az 6 kez ilaçlandı

Karesi Belediyesi, Sağlık İşleri İlaçlama birimi, merkez ve kırsal mahallelerde son üç ayda en az 6 kez ilaçlama yaptı.

Karesi Belediyesi, gece gündüz haşere ile mücadeleyi araklıksız sürdürüyor. Merkez ve kırsal mahallelerde yoğun çalışma yürüten ekipler yelpazeyi genişleterek logar, atıl inşaat, su birikintilerini, ağaç, çöp bidonları, sokakları, gölet ve bataklık alanları ilaçlamayı sürdürüyor. 5 araç, 10 personel ile 27 merkez ve 43 kırsal mahallede ilaçlama yapan Karesi Belediyesi İlaçlama Ekibi, program dahilinde olan bölgelerin dışında 444 99 10 numaralı çağır merkezine gelen talepleri de değerlendiriyor.

Sivrisinek mücadelesinin belkemiğini oluşturan larva mücadelesine önem veren Karesi Belediyesi, üreme alanlarının azalmasını amaçlıyor. Bu doğrultuda ilçedeki sinek larvaların barındığı kanallar, fosseptikler, sulama tankı ve havuzları, apartman altındaki su birikintileri, yeni inşaatlar ve çöp toplama merkezleri gibi yerleri kontrol altında tutan ekipler, buralarda uzun süreli etki gösterecek ilaçlar kullanarak sineklerin üremesinin önüne geçilmeye çalışıyor.