26/04/2015

Karesi'de geçmiş, bugün ile buluştu

Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen ve 4 gün boyunca rengarenk görüntülere sahne olan Uluslararası Altın Ok Atlı Okçuluk ve Sanat Sanatları Festivali'nin ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Geçmişimizle bizi buluşturduğu için Karesi Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Altın Ok Atlı Okçuluk ve Sanat Sanatları Festivali, gerçekleştirilen muhteşem gösteriler ve ödül töreninin ardından sona erdi. 2 gün boyunca çeşitli parkurlarda yarışan sporcular, son gün gerçekleştirdikleri gösteriler ile göz doldurdu. Hünerlerini sergilemek için Finlandiya, Polonya, İran, Katar, Ukrayna, Malezya, Bulgaristan gibi ülkelerden ilimize gelen yabancı savaşçılar izleyicilerden tam not aldı. Gerçekleştirilen son gün etkinliklerini Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ilgiyle takip etti. Altın Ok'u Murat Bocuk'un aldığı törende konuşan Başkan Edip Uğur, "Karesi Belediyesi, bu festival ile bizi Orta Asya'ya götürdü, Peygamber Efendimizin de katıldığı Uhud Savaşı'na ve Osmanlı'ya götürdü. Geçmişimizle bizi buluşturduğu için Karesi Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

RENKLİ GÖSTERİLER

Uluslararası bir festivale ev sahipliği yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Amacımız, uluslararası yarışma yaparak bölgemizin tanınmasını sağlamak. Karesi Belediyesi olarak tarihi ve kültürel değeri olan çok varlığımız var. Dolayısıyla uluslararası ve ulusal anlamda bölgemizin Türk kültürünün oku, yayı, atı, hepsini bir arada yaşatan atlı okçuluk ve savaş sanatları festivalini düzenlemeye karar verdik. Şehrimiz bu konuya çok sahip çıkıyor. Organizasyonun güzel olması için belediye olarak seferber olduk. Bu işte iddialı Türk ve yabancı sporcularımız hünerlerini sergiledi, bugün de gösterilerini sundu" dedi. İki gün boyunca Alp Parkuru, Kore Parkuru, Türk Parkuru, Genel Klasman ve Kabak atışlarında ter döken, ok atıp, ata binerek hedefleri vurmak için çaba sarf eden yerli ve yabancı savaşçılar, son gün ise gösteriler düzenledi.

"ECDADIMIZI HATIRLADIK"

Rengarenk görüntülere sahne olan gösterileri vatandaşlar da dikkatle izledi. Gösterilerin ardından protokol, müsabakalarda dereceye giren savaşçılara ödüllerini verdi. Ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Okçular bugün bizi Orta Asya'ya götürdü, Atalarımızla buluşturdu. Peygamber Efendimizin de katıldığı Uhud Savaşı'na ve Osmanlı'ya götürdü. Ecdadımızı hatırladık. Geçmişimizle bizi buluşturduğu için Karesi Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. İşte milliyetçilik bu. İnşallah bundan sonra çocuklarımız; geleceğimizle, geçmişimizle, örf ve ananelerimizle tanışacak. Yapmış oldukları gösterilerle bizlere güzel dakikalar geçirten okçularımıza da teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğin devamını diliyoruz" açıklamasında bulundu.