01/01/2016

Karesi'de duyarlı bir nesil yetişiyor

Meslek gruplarını tanımak için uygulanan proje kapsamında belediyeyi ziyaret eden Kayabey Ortaokulu öğrencilerini ağırlayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Öğrencilerimizin bizle ilgili çalışma yapmaları ilerleyen süreçlerde bizlerin hayatını kolaylaştıracak. Yeni neslin, belediyeciliği öğrenmesi bizim de en çok arzu ettiğimiz şeylerden bir tanesi" dedi.

Kayabey Ortaokulu öğrencileri meslekler hakkında bilgi almak için Karesi Belediyesi'ni ziyaret etti. İlk olarak 50'ye yakın öğrenciyle makamında bir araya gelen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediyenin çalışma ve işleyişi, belediye başkanının görevleri, yetki ve sorumlulukları konusunda bilgiler verdi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Yılmaz, çalışmaların nasıl takip edildiğini akıllı ekranda örneklerle aktardı. Belediyedeki mimar, mühendis, veteriner gibi meslek gruplarında çalışanlarla bir araya gelen öğrenciler, daha sonra Çağrı Merkezi ve Beyaz Masaları da gezerek bilgiler aldı.

BİZLERİN HAYATI KOLAYLAŞACAK

Öğrencileri makamında ağırlayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Öğrencilerimizin erken yaşta meslek grupları hakkında bilgi sahibi olmaları çok güzel. Karesi Belediyesi olarak elimizden geldiğince kendilerini destekliyoruz. Belediyemizde şuanda 18 müdürlük mevcut. Bu müdürlüklerin çatıları altında farklı meslek gruplarından kişiler belediyecilik adı altında hizmet veriyorlar. Onların erken yaşta bizle ilgili çalışma yapmaları ilerleyen süreçlerde bizlerin de hayatını kolaylaştıracak. Yeni neslin, belediyeciliği öğrenmesi bizim de en çok arzu ettiğimiz şeylerden bir tanesi. Bu projeyi hayata geçiren ve duyarlı öğrencileri bizimle buluşturan öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.