26/02/2015

Karesi'de çalışmalar ortak akılla yürütülüyor

Karesi'de çalışmalar  ortak akılla yürütülüyor Karesi Belediyesi, vahşi çöp depolama sahalarının rehabilite edilmesi veya ortadan kaldırılması ve Mart ayında başlayacak olan haşere ile mücadele çalışmalarını muhtarlarla istişare etti.

Karesi Belediye Meclisi'nin Çevre ve Sağlık Komisyonu kırsal mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı. Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın da katıldığı toplantıda, kırsaldaki vahşi depolama alanlarının ortadan kaldırılması ve haşere ile mücadele konusunda istişareler yapıldı. Halk sağlığını olumsuz etkileyen vahşi depolama sahalarını ortadan kaldırmak istediklerini, bu nedenle de muhtarlardan destek istediklerini söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, çocuk oyun parkı ihtiyacı olan köyleri muhtarlar aracılığıyla tespit etti. Toplantıda muhtarlara Karesi Belediyesi'nin temizlik çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

HAŞERE İLE MÜCADELE

MART'TA BAŞLAYACAK

Haşere ile mücadele çalışmalarını yürüten Sağlık ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkilileri, mücadeleye yaz sonunda başladıklarını ifade etti. Bu zamana kadar Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen haşere ile mücadele çalışmalarının 27 Ocak tarihi itibarıyla ilçe belediyelerine devredildiğini belirten yetkililer, "Ekim ayında mücadele çalışmalarına başladık. Mahallelerimizi tek tek dolaşarak haşerelerin üreme alanlarını tespit ettik. Şubat sonu Mart ayı başında ise larva mücadelesine başlayacağız" açıklamasında bulundu.

HAYATİ ÖNEME SAHİP BİR KONU

Toplantıya katılan Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ise "Karesi Belediyesi'nin ilçemizde hayati öneme sahip bir konu olan çöp konusuna eğilmesi, demokratik bir ortam oluşturarak, çözüme sizlerle gitmek istemesi sevindirici. Çöp, halk sağlığı açısından sıkıntı yaratan bir konu. Ayrıca çocuk oyun parklarını belediyenin öncelikleri arasında görmek bizleri memnun etti. Devletin kendilerine verdiği bütçe ve imkanları, halkın öncelikli ihtiyaçlarını gidermek için kullanan Karesi Belediyesi'ni ve Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'ı tebrik ediyorum" açıklamasında bulundu.