10/12/2015

Karesi'de budanan ağaçlar ihtiyaç sahiplerine yakacak oluyor

Karesi Belediyesi, budadığı ağaçlardan elde ettiği odunları dar gelirli ailelere dağıtarak ısınma sorununa çevreci bir çözüm getiriyor.

Karesi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, dar gelirli ailelerin kış aylarında yakacaklarını temin etmek için çalışma başlattı. Belediye ekipleri tarafından görüntü kirliliği oluşturan ve tehlike arz eden ağaçların budama çalışması yapılarak elde edilen odunlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Talepte bulunan 56 vatandaştan 20'sine odunlarını teslim eden Karesi Belediyesi, bundan sonraki süreçte de başvuruları almaya devam edecek. Budanan ağaçlardan elde edilen odunlar, 20 veya 25 kilogramlık çuvallar halinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

ÇEVRECİ ÇÖZÜM

Karesi Belediyesi, ağaçların gelişimini kuvvetlendirip sağlıklı yetişmesi için yaptığı ağaç budama işlemlerine aralıksız devam ediyor. Yol kenarlarında, park ve bahçelerde kurumuş, tehlike arz eden ve budanması gereken ağaç dalları budanıyor. Karesi Belediyesi, kış aylarında ihtiyaç sahibi vatandaşların zorluk çekmemesi için budama işleminden elde ettiği odunları dağıtarak ısınma sorununa, çevreci bir çözüm getirmiş oluyor.

GEÇEN YIL DA DAĞITILDI

Dar gelirli ailelere verilmek için biriktirilerek depolanan odunlar, küçültülüp 20 veya 25'er kiloluk çuvallara dolduruluyor. Belediye yetkilileri şuana kadar kendilerine 56 vatandaşın başvuru yaptığını, bu vatandaşlardan 20'sine odunları teslim ettiklerini ifade etti. Karesi Belediyesi aynı çalışmayı geçtiğimiz yıl da gerçekleştirmişti.