11/04/2017

Karesi'de bir nefes almaya var mısınız?

Karesi'de bir nefes almaya var mısınız?

Karesi Belediyesi Halk Oyunları Kursu'nda 7'den 70'e herkes tüm yörelerde zengin bir derya olan Türk halk danslarını öğreniyor. Emekli, ev hanımı, iş ve okul programının yoğunluğu arasında bir nefes almak isteyen 2 binden fazla vatandaş kurslardan mezun olarak kültürel değerlerimizi yaşatmaya devam ediyor.

Karesi Belediyesi kültürel değerlerimize artı katmak amacıyla bünyesinde başlattığı halk oyunları kursları ile 7'den 70'e herkese eğitim vermeye devam ediyor. Emekli, ev hanımı, iş ve okul programının yoğunluğundan şikâyet edenler, bir nefes almak isteyenler, eğlenmek, özgüven arttırmak, sosyalleşmek, yeteneklerini açığa çıkarmak, geleneksel bir dans öğrenmek, güçlü ve enerjik olmak isteyenler için Karesi Belediyesi'nin tüm kapıları açık.

ULUSAL VE ULUSLAR ARASI PLATFORMA ÇIKIYORLAR
2015/2016 eğitim öğretim döneminde Karesi Belediyesi bünyesinde başlatılan halk dansları eğitimleri “Anadolu’dan Karesiye Minik Adımlar” projesi ile okullara eğitim desteği de vermeye devam ediyor. Bugüne kadar ücretsiz eğitimleri tamamlayan 2 bin kursiyere katılım belgesi verildi. Bu eğitimler sonucunda eğitim alan kursiyerler, Karesi Belediyesi bünyesinde kurulan “Karesi Gösteri Topluluğunda” oyuncu olarak yer alan kursiyerler, ulusal, uluslararası platformlarda yeteneklerini sergiliyorlar. 

"DANS, SPORTİF, SANATSAL VE SOSYAL BİR BİLEŞENDİR"
Daha mutlu ve kendini daha iyi ifade eden bireyler yetiştirmek için çocukların dans etmeye yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Sanatla iç içe büyüyen çocuklarımız hem okulda hem de sosyal hayatta daha başarılı olur. Yeteneklerini keşfeden küçük bireyler çocuk halk dansları kursları sayesinde geleceğin başarılı bireyleri olacaktır. Dans eden çocukların; ritim duyguları gelişir, algıları artar, mutlu olurlar ve yeteneklerini keşfederler" dedi.  

DANS ETMENİN FAYDALARI
Çocukların, tüm yörelerde zengin bir derya olan Türk halk dansları sayesinde sağ, sol kavramlarını, dönüş, zıplama, sekme, sayı sayma, arkadaşlarıyla koordineli hareket etmeyi öğrenir, ayrıca bireysellikten ziyade grup içinde arkadaşlarıyla uyumlu çalışmayı kavrar. Çocuklarda beyin (zihin) ve beden antrenmanı sağlar. Kas sistemlerinin gelişimine faydası vardır. Koordinasyonlarının gelişmesine yardımcı olur.  Yapılan takım çalışmalarında içine kapanık ya da dikkati daha az olan çocukların sosyalleşmelerine yardımcı olduğu görülmüştür. Koreografide kaç adım yapılacağı ve sonraki adım hamlesi, çocuklara dikkatlerini bir noktada toplamayı öğretir. Disiplin kazandırır, yaratıcılığı geliştirir, toplu olarak yapılan derslerde kişi kendini belirli bir gruba ait hisseder. Uyum yönü ve empati becerileri gelişmiş olur. Halk oyunlarının, çocukların dikkatini odaklama ve sürdürme ile seçim yapma ve karar verme becerisini gelişir. Kişiye, ailesi ve arkadaşlarıyla daha iyi iletişim kurma becerisi katar. Uzun süreli dans etmek bedenin de canlılığını korumasını sağlar. Her yaşta kişi için öncelikle bunu bir spor olarak kabul edip yapıyorlarsa vücutları esnekleşir.