23/02/2017

Karesi'de aynı gün hem konser hem film festivali

Sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda 'marka kent' olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Karesi, 24 Şubat Cuma günü hem İf İstanbul Film Festivali'ne hem de Bursa Kent Ouartet grubunun Oda Müziği konserine ev sahipliği yapacak.

FİLM FESTİVALİ
İlk kez 8 yıl önce !f İstanbul tarafından başlatılan 'İf İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nden 5 film, bu yıl aralarında Karesi'nin de bulunduğu 32 şehir ve 42 farklı noktada gösterilecek. Karesi Kent Konseyi ve Balıkesir Üniversitesi, İstanbul'da geleneksel hale gelen 'İf İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'ni Karesi'ye taşıdı.

NEF'TE GERÇEKLEŞECEK
Yıl içerisinde birbirinden güzel festival ve organizasyonlara ev sahipliği yapan Karesi'de İf İstanbul Film Festivali kapsamında dünya sinemasının en seçkin örnekleri sinemaseverlerle buluşacak. Film gösterimleri 24-25-27 Şubat tarihlerinde Balıkesir Üniversitesi Necati Bey Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

5 FİLM GÖSTERİMİ YAPILACAK
!f İstanbul Festivali kapsamında bu yıl; Reha Erdem’in Venedik Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü’yle dönen son filmi “Koca Dünya”; Richie Mehta filmi “India in A Day/Bir Günde Hindistan”; David Lynch’in “Fil Adam” klasiğiyle karşılaştırılan “The Giant/Dev”; animasyon türündeki “Window Horses/Camdan Atlar” ve Venedik film festivalinden ödüller toplayan “Tanna” gösterilecek.

FESTİVAL TAKVİMİ
24 Şubat Cuma
19.00 Tanna
25 Şubat Cumartesi
13.00 Dev
16.00 Camdan Atlar
26 Şubat Pazartesi
13.00 Bir Günde Hindistan
16.00 Koca Dünya

SANATSEVERLER MÜZİĞE DOYACAK
24 Şubat Cuma günü İf Film Festivali'nin açılışının yanı sıra saat 20.00'de de Bursa Kent Ouartet, Salih Tozan Kültür Merkezi'nde konser verecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Oda Müziği Konseri'nde sanatseverler müziğe doyacak. Tamamı Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan ve 2015 yılında çalışmalarına başlayan grubun repertuarında klasik ve romantik dönemden Haydn, Mozart, Beethoven, Dvorak, Grieg gibi bestecilerin eserlerinin yanı sıra “Queen’s Bohemian Raphsody” gibi popüler müziklerin yaylı kuartet düzenlemeleri ve Türk bestecilerin eserleri de yer alıyor.