07/09/2015

Karesi'de 72 bin 282 ton çöp toplandı

"Temiz çevre, sağlıklı toplum" anlayışıyla hareket eden Karesi Belediyesi, şuana kadar 2 bin 229 adet çöp konteynırı dağıttı. Dağıtımlar bundan sonraki süreçte de devam edecek.

Karesi Belediyesi, ilçede temizlik seferberliği ilan etti. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı meydan, cadde ve sokakları sıcak su ve buharlı yıkama aracı ile yıkayan Karesi Belediyesi, daha temiz bir çevre için çöp konteynırı dağıtıyor. Merkez ve kırsal mahallelerde şuana kadar 2 bin 229 adet, 800 litrelik pedallı çöp konteynırlarının dağıtımını yapan Karesi Belediyesi'nin mahallelere yerleştirdiği yeni nesil konteynırlar sayesinde vatandaşlar, bir yandan konteynırların kapağına dokunmaktan kurtulurken diğer yandan da kapakların sürekli açık durmasından dolayı etrafa yayılan kötü kokular engellenmiş oldu. "Temiz çevre, sağlıklı toplum" anlayışıyla hareket eden Karesi Belediyesi ayrıca şimdiye kadar 72 bin 282 ton çöp, 216 ton kaba atık topladı, 2 bin 425 saat sıcak su ve buharlı yıkama yaptı. Belediyenin sıcak su ve buharlı yıkama çalışmaları kapsamında 5 bin 267 adet çöp konteynırı periyodik olarak dezenfekte ediliyor. Yetkililer konteynır dağıtımlarının süreceğini ifade etti.