07/09/2015

Karesi'de 72 bin 223 dekar alan ilaçlandı

Haşere ile mücadelesini gece gündüz sürdüren Karesi Belediyesi İlaçlama Ekipleri, son 3 ayda toplam 72 bin 223 dekar alanda ilaçlama yaptı.

Karesi Belediyesi; sinekten uzak, temiz bir ilçe için haşere ile mücadelesini gece gündüz sürdürüyor. Son 3 ayda 5 araç, 10 personel ile 27 merkez ve 43 kırsal mahallede toplam 72 bin 223 dekar alanda ilaçlama yapan Karesi Belediyesi İlaçlama Ekibi, ilaçlama programının dışında belediyeye gelen taleplere de anında dönüş yapıyor. Çalışmaları boyunca 459 sinek üreme kaynağı tespit eden ekipler; yeşil alan, ağaç, çöp bidonları, sokakları, gölet ve bataklık alanları haşereye karşı ilaçlıyor.

Sabah erken saatlerde başladıkları ilaçlama çalışmalarını gece geç saatlere kadar sürdüren ekipler, haşere ile mücadele kapsamında modern ilaçlama teknikleriyle doğanın dengesini bozmayacak, Sağlık Bakanlığı'nca onaylı ve insan sağlığına zarar vermeyecek ilaçlar kullanıyor. İlaçlama ekipleri, toplam 2 bin 650 litre ilaç kullanarak 3 ayda her mahalleyi en az 6 kere ilaçladı.