19/12/2016

Karesi Yine Çok Farklı

TB2L de tek hedef TBL parolasıyla yola devam eden Karesi Spor 16 Aralık Cuma günü Ankara'da oynanan maçta Ankara Ormanspor'u 76 - 58 yenmeyi başardı.

Maça Sezgin Eriş,Oktay Ulubay,Cahit Turan,Azizcan Özdemir,Okan Özpamir beşi ile başlayan Karesi ilk 5 dk yı 10-4 geride geçti.Antrenör Fahri Güler in aldığı mola sonrası toparlanan Karesi , kaptan ilker Türel' in dümene geçmesiyle toparlansa da ilk çeyreği 16-13 yenik kapattı.İkinci çeyrekte Ormanspor ilk 5 dakikayı oyun kurucusu Timuçin Yener ve Ahmet Kaplan'ın etkili oyunuyla önde götürse de Karesi Spor da Sezgin Eriş ve Cahit Turan bulduğu 3 lüklerle Karesi Spora hayat verdi ve Karesi geriden gelerek  devreye 32 - 31 önde girdi.
Üçüncü çeyrekte iyice açılan Karesili oyuncular hücumdaki etkili oyunu yaptıkları savunmayla da destekleyerek Ormanspor'a rahat sayı şansı tanımayarak çeyreği 55 - 48 önde kapattı.Final periyodun da etkili savunmayı sürdüren Karesi Spor rakibine sadece 10 sayı şansı tanıyarak maçı 76-58 kazanmayı bildi ve Türkiye Basketbol 2.ligi'nin ilk yarısında B grubunda oynadığı 9 maçta sadece 1 yenilgi alarak grubunu  lider olarak tamamladı.
Karesi Belediye Başkan'ı Sayın Yücel Yılmaz maçtan sonra telefonla arayarak oyuncuları ve teknik heyeti oynadıkları başarılı ve centilmence oyun için tebrik ederken galibiyetten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Maçtan sonra basın toplantısında konuşan Karesi Spor Basketbol baş antrenörü Fahri Güler şunları söyledi; “ Her maça aynı konsantrasyonla çıkıyoruz çünkü hedefimiz gruplar değil yılsonu. Her takıma aynı ciddiyet ve aynı saygıyı göstererek hazırlanıyoruz. İlk yarının son maçını oynadık grubu en iyi yerde bitirip amacımız son altıya kalıp finallerde yer almak ve önümüzde ki sezon Balıkesir’i bir üst lig olan Türkiye Basketbol Liginde temsil etmek dedi.
Üç hafta ara verilen TB2L’de Karesi ikinci yarının ilk maçında 14 Ocak cumartesi günü Aydın Büyükşehir Belediye Spor’u misafir edecek.
Karesi Sporda; İlker Türel 18 sayı ,Sezgin Eriş 13 sayı Enver Ekmen 11 sayı atarken
Ormansporda ; Timuçin 13, Mustafa Ünlü 12, Ahmet Kaplan 12 sayı attı.