15/10/2015

Karesi ve Sağlık Müdürlüğü el ele

Karesi Belediyesi, 10 bin kişiye ilkyardım eğitimi vermeyi hedefleyen İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliğinde, muhtarlara Afetlerde İlkyardım Eğitimi verildi.

Karesi Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde ilçedeki muhtarlara Afetlerde İlkyardım Eğitimi verildi. Belediye 7. Kat Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen uygulamalı eğitime muhtarlar yoğun ilgi gösterdi. Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlara ilişkin bilgilerin aktarıldığı eğitime, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve İl Sağlık Müdürü Dr. Servet Kocaöz de katılarak muhtarları yalnız bırakmadı.

GENİŞ KESİME ULAŞMAK İSTİYORUZ

Eğitimde konuşan Başkan Yücel Yılmaz, "Bulunduğumuz makamların hakkını vermek adına bilgilenmemiz gereken çok önemli konulardan bir tanesi. Bu önemli konunun sizler aracılığıyla toplumun geniş kesimlerine iletilmesi gerekiyor. Afet, hepimizin bilinçli olması gereken bir süreç. İlkyardım konusunda toplumun bilinçlenmesi ve daha etkili olması açısından sizlerin bilgilendirilmesi ilk basamak. Eğitimin verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. İl Sağlık Müdürü Dr. Servet Kocaöz, Sağlık Müdürlüğü'nün 112 ve UMKE personelinden oluşan güçlü bir ekibi olduğunu, sürekli eğitimler vererek bilgileri taze tutmaya çalıştıklarını dile getirdi.

'EMİN ELLERE İHTİYACIMIZ VAR'

Hedeflerinin Balıkesir'de 10 bin kişiye ilkyardım eğitimi vermek olduğunu vurgulayan Servet Kocaöz, "Herhangi bir kaza ya da afet olduğunda bizim ekiplerimiz, olay yerine ulaşana kadar o bölgede hastalara doğru müdahale yapmasını bilen, hayat kurtarmamıza yardımcı olacak emin ellere ihtiyacımız var. Biz olay yerine gelene kadar hastalarımızı sizlere emanet etmek istiyoruz. Bu eğitimler sayesinde yalnızca afette değil; trafik kazasında, bayılma ve kanama durumunda nasıl müdahale yapacağınızı bileceksiniz. Bizim hedefimiz Balıkesir'de 10 bin kişiye bu eğitimi vermek. Bunun için bu eğitime en büyük destekçimiz olan siz muhtarlardan başlamak istedik" açıklamasında bulundu.