21/06/2016

Karesi Spor Yaz Okulu açıldı

3 dönem de yaklaşık 10 bin öğrenciye eğitim vermeyi hedefleyen Karesi Spor Yaz Okulu açıldı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Gençlere yatırım yapmak için çalışıyoruz. On binlerce çocuğumuz burada kendilerini disipline ettikleri gibi yeni arkadaşlarla tanışacak. Yaz tatillerini iyi değerlendirecekler. En önemlisi de değerler eğitimi alacaklar" dedi.

Karesi Spor Yaz Okulu, okulların kapanmasıyla birlikte 20 Haziran Pazartesi günü Alparslan Türkeş Spor Kompleksi'nde düzenlenen törenle eğitime başladı. Törene; Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesispor Başkanı Ahmet Ayan, Karesi Belediyesi Başkan Yardımcıları Yasin Sağay, Mürsel Sabancı, öğrenciler ve veliler katıldı. Başkan Yılmaz, öğrencilerle ve velilerle yakından ilgilendi. Ellerinde Türk Bayrakları ile salona çıkan öğrenciler, geçen yıl Karesi Spor Yaz Okulu'nda yapılan eğitimlerden oluşan tanıtım vidosunu izleyerek ön bilgi sahibi oldular.

KURS 3 DÖNEM YAPILACAK
Şuana kadar 600 den fazla öğrencinin başvurduğu Karesi Spor Yaz Okulu'nda eğitimler 11 Eylül'e kadar devam edecek. 3 dönem halinde planlanan eğitimler; I. dönem 20 Haziran-24 Temmuz tarihleri arasında, II. dönem 25 Temmuz-21 Ağustos tarihleri arasında, III. dönem 22 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Yaz okuluna katılan tüm öğrencilerimiz; futbol, basketbol, yüzme, tenis, jimnastik gibi ana branşların yanı sıra satranç eğitimi, değerler eğitimi, zeka oyunları, geleneksel çocuk oyunları, bilinçli bisiklet kullanma, trafik ve ilk yardım eğitimleri alacak.

ÇOCUKLAR KARESİ'YE EMANET
Öğrencilere; pazartesi-çarşamba, salı-perşembe, cumartesi-pazar olmak üzerek 3 grup halinde eğitim verecek. Eğitimler, sabah grupları için saat 09.00 ile 12.00, öğlen grupları için de 14.00 ile 17.00 saatleri arasında verilecek. Öğrencilere kurumsal kimliğin ön plana çıktığı şort, tişört ve şapka desteği sağlanacak.  Ayrıca kursa katılan öğrenciler, evlerine yakın bölgelerden servis ile alınacak.  Geçen yıl 6 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü Karesi Yaz Okulu'nda bu yıl yaklaşık 10 bin öğrencinin eğitim görmesi bekleniyor. 3 dönemin sonunda öğrenciler için 10 bin kişilik mezuniyet töreni düzenlenecek.

ON BİNLERCE ÇOCUK SPOR YAPMA İMKANI BULUYOR
Her yıl yaz okulunu düzenleyerek çocukların yaz tatilini eğlenceli geçirmelerini hedefleyen bir Karesi Spor Yaz Okulu açtıklarını vurgulayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Karesi Belediyesi olarak gençlere yatırım yapmak istiyoruz.  Biz Karesi Alparslan Türkeş Spor Kompleksi'ni kullanmaya başladıktan sonra yüzlerce çocuk sporla tanıştı. Yüzlerce çocukta profesyonel olarak spor dallarıyla uğraşmaya başladı. Yaz okulu bizim için çok önemli. Burada on binlerce öğrenciye spor yapma imkanı sağlıyoruz. Çocuklarımız burada kendilerini disipline ettikleri gibi yeni arkadaşlarla tanışıyorlar. Yaz tatillerini iyi değerlendiriyorlar. Antrenörlerimiz iyi sporcu olabilecek gençlerimizi keşfetme imkanı buluyor ve onlara rehberlik yapıyorlar. Yaz okulumuzun tüm gençlere ve Balıkesir'e hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.