15/07/2015

Karesi Spor Okulları ilk mezunlarını verdi

Dinlenirken eğlendirmeyi, eğlenirken de öğretmeyi hedefleyen Karesi Belediyesi bünyesinde kurulan Karesi Spor Okulları 1. Dönem grubu sertifika dağıtımı Karesi Bedesteni'nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Sertifikalarını alan yaklaşık 600 öğrenci törenin sonuna Karesi balonlarını gökyüzüne saldı.

Karesi Belediyesi, ilçenin fiziki şartlarını iyileştirme çalışmalarını devam ettirirken aynı zamanda ilçede yaşayan halkın sosyal hayatını da zenginleştiriyor. Ramazan Ayı'nda verdiği iftarlarla, Karesi Bedesteni ile halkın farklı bir ramazana ayı geçirmesini sağlayan Karesi Belediyesi, çocukları da unutmadı. 6-16 yaş arasındaki yaklaşık 1800 öğrenciden 260'ı dört haftalık eğitim sürecini tamamladı ve sertifikalarını almayı hak etti. Velilerin ve öğrencilerin katıldığı Karesi Bedesteni'nde düzenlenen sertifika töreninde Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Spor Okulları'ndaki; yüzme, basketbol, futbol, tenis, satranç, değerler eğitimi ve zeka oyunları branşlarında eğitimlerini tamamlayan 6-16 yaş arası 260 öğrenciye sertifikalarını verdi.

BİR SONRAKİ DÖNEM

20 TEMMUZ'DA BAŞLAYACAK

Karesi Spor Okulları ile dinlenirken eğlendirmeyi, eğlenirken de öğretmeyi amaçladıklarını söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Eğitimlere fiziksel ve zihinsel aktiviteler katarak çocuklarımızın kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefledik. Hayatın her döneminde çok gerekli olan değerler eğitimini de ekledik. Eğitim ve spor hayatın en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi. Bizde çocuklarımızla beraber çok güzel bir yaz okulu geçirdik. Sevinç Kurşun İlköğretim Okulu ve Ali Hikmetpaşa İlköğretim Okulu'nda yaklaşık 1800 öğrencimizle Karesi Spor Okulları'nın 1. dönemini bitirdik. Bir sonraki dönem 20 Temmuz 2015 tarihinde başlayacak" dedi.

Sertifikalarını alan öğrenciler hep birlikte törenin sonunda Karesi balonlarını gökyüzüne bıraktı.