15/05/2015

Karesi Spor için 'ortak akıl' vurgusu

Karesi Spor'un Fikir Birliği Toplantısı'na katılan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kenti yönetme konusunda olduğu gibi spor konusunda da 'ortak akıl' vurgusu yaptı.

Karesi Belediyesi bünyesinde kurulan Karesi Spor, Fikir Birliği Toplantısı yaptı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın ev sahipliğinde Balkonuk Center'da gerçekleştirilen toplantıya Kulüp Başkanı Ahmet Ayan, Kulüp Müdürü Yahya Akduman, okul müdürleri, antrenörler ve sporcular katıldı. Sporcuların birbirinden muhteşem gösteriler sergilediği Fikir Birliği Toplantısı'nda konuşan Başkan Yücel Yılmaz, Karesi Spor'un şehrin özerk bir kulübü olduğunu ifade ederek, "Bizim amacımız özellikle okul çağındaki öğrenciler ve çok sayıda insanı sporla tanıştırmak, farklı branşlar ile sporseverlerin altyapısını oluşturmak. Balıkesir'in geninde sporla ilgili ciddi bir altyapı var" dedi.

Öğrencilerin ve kulüplerin kendi imkanları dahilinde yaptıkları sporun daha da profesyonelleştirerek desteklemek ve spor okulları açmak istediklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Burada yetiştireceğimiz sporcularımızı uluslararası platformlara taşımayı hedefliyoruz. Önceliğimiz sporcu sayısını arttırmak, kulüplerin kendi arasında rekabete girmelerini ve finansal altyapılarının oluşturmalarını sağlamak. Bir şeyin seyircisi varsa, sponsoru da vardır. Sporcuların kendi gelirlerini sağlayacakları sistemleri kurmak zorundayız. Futbol bu kadar başarılıysa, kendi seyircisi ve fanları olduğu içindir. Bizler, her spor ve sporcunun taraftarını bulmak zorundayız. Hedefimiz her bireyin talep ettiği sporu yapar hale gelmesi ve bu sporu yaparken mutlu olması. Bütün bunların gerçekleşmesi için ise sporcuların, antrenörlerin, okul müdürlerinin bu işe akıl koyması ve ortak akıl ile hareket etmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Karesi Belediyesi olarak kulüplere ellerinden gelen her türlü desteği sağlayacaklarını ifade eden Yılmaz, "Hayat çok hızlı. Doğru zamanlama ile çocuklarımızı spora yönlendiremezsek gelecek için kaygılanmamız gerekir. Çocuklarımızın enerjilerini atabilecekleri ortam ile tanışması gerekiyor" dedi.