02/11/2016

Karesi Spor Basketbol gençlerle buluştu

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Spor Basketbol Takımı oyuncuları, Balıkesir Anadolu Lisesi öğrencileri ile panelde buluştu. Başkan Yılmaz, taraftarların sahayı inlettiğini ve baskı yaparak maçların kazanılmasında büyük rol oynadığına dikkat çekerek öğrencileri Karesi Spor Basketbol Takımı'nın taraftarı olmaya davet etti.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve geçen yıl büyük bir başarıya imza atıp Türkiye Basketbol 2.Ligi'ne yükselen Karesi Basketbol Takımı, Balıkesir Anadolu Lisesi'nde gençlerle buluştu. Okulun konferans salonunda düzenlenen paneli öğrenciler de ilgiyle takip etti. Yaklaşık 2 saat boyunca öğrencilerle sohbet eden basketbol takımı, kendilerini ve organizasyonunu anlattı. Sportif Direktör Anıl Uyanık, baş antrenör Fahri Güler, oyunculardan takım kaptanı İlker Türel, Umar Atın ve Volkan Tokcan'ın katıldığı panelde öğrencilerin soruları oyuncuları sıkıştırırken zaman zaman keyifli anlar yaşandı.

BİZİ SAHADA YALNIZ BIRAKMAYIN
Öğrencilerin 'Yücel Yılmaz' sloganları eşliğinde salona giren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Banvit, Best ve Karesi Spor Basketbol takımları ile basketbolun Balıkesir'e yakıştığını söyledi. Geçen yıl Karesi Basketbol Takımı'nın harikalar yarattığını vurgulayan Başkan Yılmaz, her takımın taraftarlarının olduğunu ve Karesi Spor Basketbol Takımı'nın da taraftarlarının olması gerektiğini belirtti.

BALIKESİR, SPOR ŞEHRİ
Taraftarların sahayı inlettiğini ve baskı yaparak maçların kazanılmasında büyük rol oynadığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Sizleri sahada görmek istiyoruz. Basketbol oynayabilmeniz için Karesi Spor Alparslan Türkeş Tesisleri'nde profesyonel eğiticilerimiz var. Balıkesir'de hem bayan hem de erkek basketbol takımlarından oluşan kulüplerin oluşmasını istiyoruz. Balıkesir denildiğinde akla basketbol, yüzme ve tenisin gelmesini istiyoruz. Bu branşlarla ilgili hem yaz okulumuz hem de kış okulumuz faaliyete devam ediyor. Öğrencilerimiz bu faaliyetleri daha rahat yapmaları için 25 okulda yeni spor alanları oluşturduk. Fiziksel etkinliğin arttığı dönemlerde zihinsel etkinlikte artıyor ve öğrenciler başarıyı yakalıyor. Biz bugünün Balıkesir'ini büyüklerimizden devraldık. Sizler daha iyi şartlarda çocuklarınızı yetiştirmeniz için durmadan çalışıyoruz. Biz 2040'ı, 2071'in Balıkesir'ini dizayn ediyoruz" dedi.

DESTEĞİNİZ BİZİ MUTLU EDECEK
Panelin açış konuşmasını yapan sportif direktör Anıl Uyanık, “Karesi Spor Basketbol olarak sizlerle tanışmak, sizlere kendimizi anlatmak için buradayız. Şampiyonluğa giden yolda taraftar olarak sizleri salonumuzda görmek, desteğinizi hissetmek bizleri çok mutlu edecektir” dedi. Baş antrenör Fahri Güler ise "Siz gençler mutlaka sporun, basketbolun içinde olmalısınız, spor ile bir çok zararlı alışkanlıklardan uzak durabileceğiniz gibi, paylaşmanın ve kazanmanın mutluluğunu da içinizde hissedeceksiniz. Bu vesile ile sizleri birer destekçi olarak takımımızın yanında görmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.