14/12/2015

Karesi Spor Basketbol’dan farklı galibiyet

Şehrimizin EBBL takımlarından Karesi Spor Basketbol geçen hafta İnegöl deplasmanında aldığı ligin tek yenilgisini cumartesi günü oynadığı Orhangazi Belediye maçında telafi etti ve maçı 126-45 gibi farklı bir skorla kazanmasını bildi.

Maça Taha Sürmen, Burak Muştucu, Burak Burhan, Buğra Ceylan ve Volkan Çetintahra ilk beşi ile başlayan Karesi ilk periyot rakip potaya 30 sayı bırakırken potasında 17 sayı görüyordu. İkinci periyotla birlikte savunmada ve hücumda vites artıran Balıkesir ekibi ilk yarıyı 62-31 önde bitirdi.

Üçüncü periyot ile birlikte oyuncu rotasyonu konusunda rakibine göre daha avantajlı olan Karesi oyun boyunca diri kalmayı başardı ve üçüncü periyotu 97-31 önde bitirdi. Son periyotta da oyun anlamında değişen bir şey olmayınca Karesi Spor Basketbol salondan 125-46 galip ayrıldı.

Maçta Karesi adına Çetin Lale 32 sayı, 21 ribaunt, Burak Burhan 20 sayı, Yunus Emre Demirezen ve Bahadır Aslansoy 14’er sayı, Taha Sürmen 14 asist ile öne çıkan oyuncular oldular.

Özellikle bünyesinde genç oyuncular barındıran Karesi uzun yıllardır özlediğimiz Balıkesirli genç oyuncu potansiyelini de iyi kullanmaya özen gösteriyor. Konuyla ilgili maç sonu açıklama yapan baş antrenör Fahri Güler; “amacımız Türk basketboluna yeni yetenekler kazandırmak, yaş ortalamamız Volkan Çetintahra’yı saymazsak 20. Böylesine genç bir kadroyla hedefimiz basketbol ikinci ligi. Bunu başarabilecek güçte olduğumuzu düşünüyorum. Hem oyuncu hem de staff kadromuzda Balıkesirli gençlere de yer veriyoruz, Balıkesirliler gelsinler bu çocuklara destek olsunlar, özledikleri ve istedikleri gençler burada.  Bu takımı kurarken Balıkesirli gençlerde olsun istedik, bu şehrin değerleri var bu değerler bizim çok önem verdiğimiz değerler, Karesi Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz çok önemli bir değer, bize her zaman destek olan sponsorlarımız çok büyük değerler, şampiyon olup bir üst lige çıktığımızda bu takım değil tüm Balıkesir bir üst lige çıkmış olacak, biz böyle hissediyoruz ve bu sorumlulukla çalışıyoruz. Rakibimiz Orhangazi Belediye sporda oldukça genç bir takım onlara da gösterdikleri çaba için teşekkür ediyorum” dedi.
Karesi Spor Basketbol ligin ilk yarısının son haftasında yine evinde Bursa Basket takımını konuk edecek. 19 Aralık Cumartesi günü saat 15:00’da başlayacak maç Karesi Spor salonunda oynanacak.