03/03/2020

Karesi şehitler için tek yürek

Karesi Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında İdlib'te rejim güçlerinin hain saldırısı sonrasında şehit düşen Mehmetçikler anıldı.

Karesi Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Yoklama ardından, İdlib’te şehit düşen Mehmetçiklerin isimleri tek tek okunurken, meclis üyeleri tarafından “Burada” karşılığı verildi. Suriye'de şehit olan askerler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu.

Türk bayraklarıyla donatılan meclis toplantısında Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, "Suriye'de şehit olan tüm askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli aileleri ve tüm vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum" dedi. Toplantıda ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de 4 parti tarafından yapılan ortak açıklama okunarak, açıklamaya destek verildi. Şehitlerin anılması ardından meclis gündemi görüşüldü. Komisyonlardan gelen maddelerin görüşüldüğü ve meclise sunulan maddelerin komisyonlara havale edildiği toplantı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Balıkesir İl Müdürü Bayram Şahin meclis üyelerine yaptığı sunum ardından sona erdi.