09/03/2015

Karesi ringlerde fırtına gibi esti

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde düzenlenen Doğu Marmara Muay Thai Bölge Şampiyonası'nda Balıkesir'i temsil eden 22 sporcudan 21 madalya ile şehre döndü. Karesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün sporcuları tüm madalyaları toplayarak müsabakalara damga vurdu.

Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bilecik, Yalova, Bursa Çanakkale, ve Balıkesir'den yaklaşık 350 sporcunun katıldığı 3 gün süren müsabakalarda Karesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün 15 sporcusunun tamamı madalya kazanarak yarışmaya damga vurdu. Balıkesir'i temsil eden Balıkesir Gençlik ve Spor Kulübü, Gönen Tezcan Spor Kulübü ve Edremit Halk Eğitim Merkezi'nin sporcuları da elleri boş dönmedi. Dereceye giren sporcular 29 Mart-4 Nisan tarihlerinde Adana'da yapılacak olan Muay Thai Türki'ye Şampiyonası'nda Balıkesir'i temsil edecekler.
Balıkesir'de Muay Thai branşının kurucusu ve aynı zamanda federasyonun il temsilciliği görevini yürüten Karesi Gençlik ve Spor Kulübü  Muay Thai antrenörü Gürcan Demirsıkan müsabakayı şöyle  değerlendirdi;

"Balıkesir merkezde geçen yıl başladığımız Muay Thai çalışmalarımıza Karesi Gençlik ve Spor Kulübüne dahil olduğumuz şu zamanda başarı oranımızı ikiye katladık. Geçen sene bölge şampiyonasına katılmaya hak kazanan iki sporcumuz varken; şimdi yedi sporcumuz var. İnşallah Türkiye Şampiyonası'ndan da başarıyla dönüp ilimizin ve kulübümüzün adını duyurmaya çalışacağız. Muay Thai takımına yaptığımız yatırım, verdiğimiz emek karşılığını başarı çıtasıyla belli ediyor. Karesi Gençlik ve Spor Kulübü ve şahsım adıma gerçekten çok teşekkür ediyorum.  Müsabaka salonunda sporcularımızın gerek kılık kıyafetiyle  flamasıyla, başarı oranıyla federasyonumuzdan ve diğer kulüplerden övgü almamız beni son derece mutlu etti. Muay Thai camiasında Balıkesir'imizin adı hiç bu kadar konuşulmamıştı. Bu vesileyle Karesi'nin Balıkesir'in bir ilçesi olduğunu hafızalara kazımış olduk.