06/03/2015

Karesi Meclisi'nden UMESO'ya büyük destek

Yeni Sanayi Sitesi'nde sosyal tesis yapacak olan Balıkesir Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odası'na Karesi Belediye Meclisi'nden büyük destek.

Yeni Sanayi Sitesi içerisinde bulunan yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik araziye sosyal tesis alanı yapmak için yola çıkan Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odası'na Karesi Belediye Meclisi'nden destek geldi. Meclis, Mart ayında gerçekleştirdiği oturumda Ticaret ve Sosyal Tesis Alanı olarak belirtilmiş ve mülkiyeti odaya ait olan arazinin mevcut çekme mesafelerinin değiştirilerek, 1/1000'lik imar planı değişikliği yapılmasını oy birliğiyle kabul etti.

BAŞKAN YILMAZ VE MECLİS'E ÖZEL TEŞEKKÜR

Ticaret ve Sosyal Tesis Alanı'nda bulunan, mevcut yapılanma koşullarının ihtiyaca tam olarak cevap veremediğini, esnaf ve sanatkarlara daha iyi meslek eğitimi, sosyal aktivite imkanı ve daha kaliteli hizmet sağlamak için yapılanma koşullarının değiştirilmesini talep ettiklerini söyleyen Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı İsmail Pala, "Aldıkları bu karar nedeniyle başta Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'a ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Alınan karar, Balıkesir esnaf ve sanatkarları için büyük bir hizmettir. Bize vermiş olduğunuz destek ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu. Balıkesirli esnaf ve sanatkarlara her türlü kolaylığı sağlayarak, destek olmaya çalıştıklarını söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Esnafımızın işlerini kolaylaştırmak önceliklerimiz arasında. Esnafımızın burada gönül rahatlığıyla ticaretlerini yaparak, şehrimize hizmet etmesini istiyoruz. Bizim tek derdimiz ilçemizin, şehrimizin ve ülkemizin gelişmesi için çalışmaktır" dedi.