05/12/2016

Karesi İlçesi Mahalle Ligi başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin "İmkan Bizden Oynamak Sizden" sloganı ile hayat geçirdiği Mahalle Ligi Karesi İlçesi'nde de başladı. Başkan Yılmaz, "Gençlere böyle imkanlar sağladığı, İli bütünleştirdiği ve hepimizi büyük bir aile yaptığı için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur'a teşekkür ederim" dedi.

Karesi Spor Alparslan Türkeş Spor Kompleksi'nde Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın ev sahipliği, Milli Hakem Aytekin Durmaz'ın da hakemlik yaptığı ilk karşılaşmada başlama vuruşunu Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur,  9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan yaptı.
Sahada protokolle sporcuları ziyaret eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir'in büyükşehir olmasının ardından her şeyin değiştiğe dikkat çekerek, "Büyükşehir yasası bir medeniyet timsali. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin çatısı altında tüm ilçelerimiz "İmkan Bizden Oynamak Sizden" projesi kapsamında yarışmalar düzenliyor. Milli Eğitim müdürlüğümüz, belediye başkanlıklarımız bu ligi destekliyoruz" dedi.  Bu projeye geçen yıl yaklaşık 13 bin öğrencinin katılığını dile getiren Başkan Yılmaz, "İmkan Bizden Oynamak Sizden" projesi bu yıl da Başkanımız Ahmet Edip Uğur'un sayesinde yeniden hayata geçirildi. Şampiyon olan öğrenciler yurtdışında maç izlemeye götürüldü. Bu sene katılımcı sayısı 23 bini geçti. Bizim ilçemizden de 111 takım turnuvaya başvuruda bulundu elemeler sonucu 89 takım da sahada mücadele ediyor. Bütün ilçelerin şampiyonları ortaya çıktıktan sonra ilçeler arası şampiyonalar devam edecek. Her şey kontrol altında büyükşehre yakışır bir şekilde mücadeleler devam ediyor. Gençlere böyle imkanlar sağladığı, İli bütünleştirdiği ve hepimizi büyük bir aile yaptığı için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur'a teşekkür ederim. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de desteği çok fazla onlara da ayrıca teşekkür ederim. Spora ve sporcuya verdiğimiz destek sürüyor ve sürmeye devam edecek" dedi.