07/06/2021

Karesi IHA Uygulamalı Eğitim ve Teknoloji Merkezi Projesi

Karesi Belediyesi, İnsansız Hava Aracı (İHA) teorik ve uygulamalı eğitim sınıfları, İniş ve kalkış pistleri, kapalı uçuş alanları ile pist ve off-road RC araç yarış alanlarının yer alacağı Karesi Belediyesi İnsansız Hava Aracı Uygulamalı Eğitim ve Teknoloji Merkezi kurulması için çalışmalara başladı. Türkiye’de bir ilk olacak merkez ile Karesi, İHA Üssü haline gelecek.

İlklere imza atarak farkındalık oluşturmak, teknolojinin yöne verdiği doğrultuda hizmetler yapmak ve en önemlisi ülkenin geleceği gençlere çağın anlamını taşıyan bir miras bırakmak adına Karesi Belediyesi yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Karesi’de “Karesi Belediyesi İnsansız Hava Aracı Uygulamalı Eğitim ve Teknoloji Merkezi” projesi için çalışmalar başladı. Türkiye’de bir ilk olacak uygulama ile Karesi, İnsansız Hava Aracı (İHA) eğitim ve uygulama merkezi haline gelecek.

İlçemiz Naipli Mahallesi 110 ada 1 parselde mülkiyeti Belediyemize at 20.797 m2 taşınmaz üzerinde idari ofis, uygulamalı eğitim merkezi, İHA üretim atölyesi, yatay İHA iniş pisti, düşey İHA iniş pisti, RC araç yarış pisti RC araç off-road pisti ile tesisimizin elektrik enerjisinin sağlanacağı ges ve res ünitelerinden oluşacaktır. Tesisimizin proje hazırlık süreci sona ermiş olup Haziran ayında ihalesi yapılarak 2023 yılı içerisinde faaliyete geçilmesi hedeflenmektedir.