14/03/2016

Karesi, Halk Sağlığı Günleri ile 10 bin kişiye ulaştı

Karesi Halk Sağlığı Günleri kapsamında düzenlenen Ankilozan Spondilit seminerinde konuşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Halk Sağlığı Günleri ile 10 binden fazla kişiye ulaştıklarını belirterek, Karesi’nin sağlıkta da marka olmasını hedeflediklerini söyledi.

Karesi Kent Konseyi ve Ankilozan Spondilit Hasta Derneği tarafından, Karesi Halk Sağlığı Günleri kapsamında, iltihaplı romatizma olarak bilinen Ankilozan Spondilit semineri düzenlendi. Prof. Dr. Tuncay Duruöz, Romatolog Özgür Akbıyık ve Doç. Dr. Nilay Şahin’in konuşmacı olarak yer aldığı seminere Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SAĞLIKLI YAŞAM VURGUSU

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Yücel Yılmaz, Karesi Halk Sağlığı Günleri kapsamında düzenlenen programlarla 10 bin kişiye ulaştıklarını belirtti. Karesi’nin sağlıkta da marka olmasını istediklerini söyleyen Yılmaz, “Sağlığı geliştiren şehir, Karesi diyerek yola çıktık ve bu noktada önemli adımlar atıyoruz. Sağlıklı yaşam için belediyelere büyük görevler düşüyor” açıklamasında bulundu. Daha sonra kürsüye gelen Rektör Kerim Özdemir ise programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Halk arasında ‘kambur’ olarak bilinen Ankilozan Spondilit (AS) hastalarını bir dernek çatısı altında bir araya getiren Prof. Dr. Tuncay Duruöz, hastalığın tanı ve tedavisindeki güncel yaklaşımlar hakkında katılımcılara bilgiler verdi. AS hastalığının tedavisinin mümkün olmadığını ancak takibi ile ilerlemesinin durdurulabildiğini belirten Duruöz, “Türkiye’de yaklaşık 500 bin kişi, ankilozan spondilit hastalığı taşıyor” açıklamasında bulundu. AS hastalığının genellikle 20’li yaşlardan itibaren ortaya çıkmaya başladığını hatırlatan Duruöz, bu dönemde teşhisi yapılan hastalığın tedavisinin daha başarılı olduğunu belirtti.