30/06/2014

KARESİ, ESKİ RAMAZAN ÖZLEMLERİNE SON VERDİ

Karesi Belediyesi'nin organizasyonuyla farklı noktalarda kurulan iftar sofralarında binden fazla kişi, Ramazan Ayı'nın ilk orucunu açtı. Sıcak çadırlarda oruç açmaktan vatandaşları kurtaran Başkan Yücel Yılmaz, düzenlediği Ramazan şenlikleriyle de Balıkesir halkının yıllardır çektiği özleme son verdi.

"KAZANANI DA SEVABI DA BOL OLSUN"
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, başkan yardımcıları Yusuf Hocaoğlu, Mürsel Sabancı, Yasin Sağay ve müdürler TOKİ 2.Etap'taki düğün salonunda kurulan Ramazan sofrasında ilk iftarlarını yaptı. Karesi Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kazananı, sevabı paylaşanı çok olsun diye farklı bir proje yaptıklarını vurgulayan Başkan Yılmaz: "Daha önce belediye mutfağı ve işçileriyle çadırlarda yapılan iftarları, yaz sıcaklarının da etkisini azaltmak için klimalı ortamlarda yapmaya karar verdik. Düğün salonları sahipleri yazın garsonlarıyla beraber çalışmıyorlar. Kazananı çok olsun dediğimiz için buraları hayırsever vatandaşlarla beraber kiraladık. Lokantacılar Odası ile birlikte vatandaşların hayırlarını yapabilmeleri için ortam oluşturduk" dedi.
TOPLAM BEŞ BİN KİŞİYE YEMEK VERİLİYOR
Tüm vatandaşların nezih bir ortamda iftar yapabiliyor olmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz: "Özellikle düğün salonları ve büyük mekanları kullandık. Karesi Belediyesi bin, Altıeylül Belediyesi bin, Büyükşehir Belediyesi de üç bin olmak üzere toplam beş bin kişiye iftar veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi mahalle aralarında gezerek yemek verecek. İlçe Belediyeleri de belirli noktalarda iftar yemeği verecek" dedi.
VATANDAŞLAR ETKİNLİKLERE AKIN ETTİ
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz TOKİ'de orucunu açtıktan sonra Altıeylül Belediyesi'nin etkinliklerine kısa bir süre katıldı. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile birlikte Ali Hikmet Paşa Meydanı'ndaki Karesi Belediyesi'nin organize ettiği etkinliklere katıldı.
Karesi Belediyesi'nin hazırladığı şenlikten etkilenen Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, sahneye çıkarak, halkın Ramazan Ayı'nı mübarekledi ve Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a teşekkür etti. Uğur: "Karesi Belediyesi bu yıl bize farklı bir Ramazan Ayı yaşatacak. Bu Ramazan inşallah birlik, beraberlik ve güven içinde geçer" dedi.
Çok sayıda vatandaşın katılarak alanı hınca hınç doldurması, vatandaşların bu tür etkinliklere yıllardır hasret olduklarının bir göstergesi oldu. Mehteran ve havai fişek gösterileriyle başlayan eğlenceler, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.
ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ
Başkan Yılmaz ve kurmayları, Zağnos Paşa Camii yanındaki eski hal binasının olduğu alana kurulan esnafları ziyaret etti. Alana gelen çocuklar, su içindeki çarpışan araba ve şişme kayaklarla gece yarılarına kadar eğlendi. Vatandaşlar, Başkan Yılmaz ile çocuklarının resmini çektirebilmek  için adeta yarışa girdi.

ESNAF ETKİNLERDEN MEMNUN
Başkan Yılmaz, eski hal binasının etrafındaki dükkan sahipleri ile kısa bir süre sohbet etti. Bazı esnaflar: "Bu Ramazan etkinlikleri çok iyi oldu. Buraya insanlar yeniden gelmeye başladı ve hareketlendi. Ramazan etkinliklerine gelen vatandaşlar bizim dükkanlarımıza da uğrayıp çıkıyor. Bu durumdan çok memnunuz. Sizden Allah razı olsun" dedi.