02/03/2015

Karesi, deve güreşlerinin de Kırkpınar'ı olma yolunda

Kurtdere Güreşleri ile adını tüm Türkiye'ye duyuran Karesi, şimdi de deve güreşlerinin Kırkpınar'ı olma yolunda.

Geleneksel hale getirilmesi planlanan 1. Karesi Deve Güreşleri, 10 bin civarında güreşseverin katılımıyla gerçekleştirildi. 145 devenin yer aldığı güreşleri 7'den 70'e tüm vatandaşlar ilgiyle takip etti. Çocukların ‘biz babamla beraber deve güreşlerine giderdik’ diyecekleri bir festival yapma amacıyla yola çıktıklarını dile getiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Herkesi bekliyoruz, çoluk çocuk gelin dedik öyle de oldu. Deve güreşlerini izleyenlerin arasında çocukların fazla olması bizleri memnun etti" açıklamasında bulundu.

TALEPLERİ VE ÖNERİLER DİNLEDİ

Başkan Yücel Yılmaz, güreşlerin yapıldığı Yeni Sanayi Sitesi 3. Kapı'daki esnaf ve vatandaşla da görüşerek, organizasyon hakkındaki beğeni, talep, şikayet ve önerileri de dinledi. Güreşlerde yer alan esnafın ve vatandaşın memnun ayrıldığı güreşlerin ilkinde güzellik ve eksikleri gördüklerini ifade eden Başkan Yılmaz, gelen talep ve önerilerin doğrultusunda önümüzdeki yıllarda daha iyisini yapacaklarını dile getirdi. Başkan Yılmaz, Karesi'nin adını Kurtdere'de olduğu gibi deve güreşlerinde de Türkiye'ye duyurmayı amaçladıklarını bunu da önemli ölçüde başardıklarını kaydetti.

KONYA'YI İKİNCİ SIRADA BIRAKTI

Güreş alanında stand kuran bir esnaf ise "Burası, deve güreşleriyle anılan Konya Selçuk'u ikinci sırada bıraktı. Bu zamana kadar böyle güzel bir organizasyonu hiç kimse yapamadı" açıklamasında bulundu, organizasyonun ev sahipliğini Başkan Yılmaz ve ekibine teşekkür etti. Savran adı verilen deve bakıcıları da Karesi Belediyesi'nin Türkiye'ye örnek olması gereken bir organizasyona imza attığını belirterek, Başkan Yılmaz'a hediye verdi.