12/07/2016

Karesi’den Çanakkale’ye hem ziyaret hem davet

Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri Tertip Komitesi, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı temsilen 5. Geleneksel Çanakkale Çan Belediyesi Yağlı Güreşleri’ne katıldı.

36. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri Tertip Komitesi, Kurtdere Güreşleri’nin adını dünyaya duyurmak ve Karesi’yi yağlı güreşte marka yapmak için yoğun bir şekilde mesai harcayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı temsilen 5. Geleneksel Çanakkale Çan Belediyesi Yağlı Güreşleri’ne katıldı.  Hüseyin Adın, Başar Atikbay, Mustafa Özer, Fikret Balgün, Raşit Ataş ve Tayfun Günay’ın bulunduğu komite, Türkiye’de yapılan yağlı güreşlerin birçoğunu ziyaret ederek, yerinde incelemeler yapıyor ve güreş camiasını bu yıl yapılacak olan Kurtdere Güreşleri’ne davet ediyor.

Büyükşehir Belediyesi önderliğinde “Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği” kurulduğunu söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Yağlı Güreşler, bizim manevi değerimiz. Balıkesir bu işe 10 yıllardır değil, yüzyıllardır ev sahipliği yapıyor. Balıkesir, çok sayıda başpehlivan yetiştiren bir il. Kırkpınar’da hep başpehlivanlar Balıkesir’den çıkmış. Yağlı güreşin merkezi olmak istiyor, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur ile birlikte bu doğrultuda var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.