15/07/2023

KARESİ’DE PARKLARDA YENİLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Karesi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 1500 adet bank, çatılı piknik masası ve piknik masalarının bakımı ile zemini yıpranmış toplam 4260 m² alanda yürüyüş yollarının yenilenmesi için çalışma başlattı.

Karesi Belediyesi mesire, park ve bahçe gibi yeşil alanlarda bulunan bank, çatılı piknik masası ve piknik masalarının bakımı ile zemini yıpranmış toplam 4260 m² alanda yürüyüş yollarının yenilenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Karesi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar ile mevcut bankların kullanım ömürleri de uzatılmış olacak. Vatandaşlar hem temiz ve güzel görünümlü banklarda ve piknik masalarında otururken, yenilenen yürüyüş yolları ile ayak ve vücut sağlığı için koruyucu bir tabanda spor yapma imkanı bulacak.

PARKLARDA ZIMPARA VE VERNİKLEME YAPILIYOR

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçede mevcut parklarda bulunan 1500 adet bank, çatılı piknik masası ve piknik masalarının bakımını gerçekleştiriyor. Bakım kapsamında önce zımpara çalışmaları yapılan bank, piknik masası ve piknik masalarında sonrasında vernikleme çalışmaları yapılarak dayanıklı hale getirilmesi amaçlanarak, kullanım süresi uzatılıyor.

YÜRÜYÜŞ YOLLARI ZEMİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI

İlçedeki mahallelerde bulunan yürüyüş yollarının, çocuk oyun alanlarının zemin iyileştirme çalışmaları ise devam ediyor. Zemini zamanla yıpranmış toplam 4260 m² alanda EPDM, kauçuk ve akrilik zeminin sökümü ve değişimi planlama dahilinde sürüyor. Yumuşak yapısı ile çocuk oyun alanı ve yürüyüş yollarında ayak ve vücut sağlığı için koruyucu bir taban oluşturması hedefleniyor.