20/04/2015

Karesi’de Kutlu Doğum coşkusu sokağa taştı

Karesililer, Karesi Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Çavuş Sokak’ta gerçekleştirilen etkinlikte buluştu. Çavuş Sokak’ta stant açan sivil toplum kuruluşları ve dernekler, vatandaşlara kendisini tanıtma ve üye yapma imkanı buldu.

Karesi Belediyesi’nin Hz. Peygamberimizin dünya teşriflerinin 1444. yılı için düzenlediği etkinlikler Karesilileri Çavuş Sokak’ta buluşturdu. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Karesi Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası için çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve derneğin stantlarının yer aldığı sokakta Kutlu Doğum’un ruhuna yakışan bir çok etkinlik yaptı.

Kutlu Doğum Haftası programı kapsamında birbirinden farklı etkinliklere sahne olan Karesi’deki binlerce vatandaş, Hz. Peygamberi dualarla andı. Kutlu Doğum programlarının merkezi olan Çavuş Sokak’ta Katre Derneği, Ehli Sahavet Derneği, İmam Hatip Lisesi, Karesi Vakfı, Semerkand Vakfı, Türkiye Gazetesi, Uluçınar Derneği BALKİM Derneği, İl Müftülüğü, Balıkesir İnsani Yardım Derneği, İlim Yaymma Cemiyeti, Hasan Baba Vakfı gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşu stant açarak, kendilerini tanıtma ve üye yapma imkanına sahip oldu. 2 gün boyunca vatandaşların ziyaretine açık kalan Çavuş Sokak’ta ayrıca tasavvuf müziği ve Dem-i Aşk gösterisi gerçekleştirildi. Birbirinden farklı etkinliklerin yer aldığı Çavuşl Sokak’ta etkinlikleri binlerce vatandaş takip etti.