20/04/2015

Karesi’de Kutlu Doğum 2 gün sürdü

Karesi Belediyesi’nin Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlediği ve 2 gün boyunca süren etkinlikler kapsamında sohbetleri ve eserleriyle yakından tanınan Ömer Tuğrul İnançer, Karesililer ile buluştu. Söyleşinin sonunda yapılan kura çekiminde 4 kişi umreye gitme hakkı kazandı.

Moderatörlüğünü ve sunuculuğunu Tarık Yenen’in yaptığı Alemlere Rahmet söyleşisinin yanı sıra Furkan Biçer, Muhammed Emin Ayaz ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Danışmanı İsmail Özkan kaside ve ilahiler söyleyerek tasavvuf müziği konseri verdi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği söyleşi ve tasavvuf müziği konseri TRT Müzik ekranlarından da canlı olarak yayınlandı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da katıldığı programda vatandaşlara Hz. Muhammed ve O’nun örnek ahlakını anlatan Ömer Tuğrul İnançer, davranışlarımızla Peygamber Efendimize benzememiz gerektiğini ifade ederek, “Efendimi'zi içinde yaşatmak önemlidir. Rasûlullahsız hiçbir şeye çare yoktur. Hz. Aişe’nin dediği gibi ‘Rasûlullah canlı Kur’an’dır. Çare bulamadığımız zamanlar oluyor. Ama Efendimiz’i öğrendikçe sorunlar çözülüyor. Yanlışlıkların tek merhemi Hz. Peygamber’dir” dedi.

Hz. Peygamber’in alemin yaratılış sebebi olduğunu dile getiren Ömer Tuğrul İnançer, “Kişi gönlünde Resûlullah’a ve Ehl-i Beytine muhabbet besliyorsa bilsin ki, Resûlullah ve Ehl-i Beyt-i Mustafâ da onu seviyordur” açıklamasında bulundu.