09/11/2015

Karesi çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor

Karesi Belediyesi, sokaklarda uyguladığı 'Karesi Evleri' projesini bu kez okul bahçelerine yansıttı. Proje sayesinde öğrencilere hayvan sevgisi aşılanması hedefleniyor.

Karesi Belediyesi bir sosyal belediyecilik örneğine daha imza attı. Karesi Belediyesi, önce parklara yerleştirdiği sahipsiz hayvanların aç kalmasını önlemek için Pugedon'u sonra da hayvanlar için su kabı, güvercin beslenme odaklarını hayata geçirdi. Karesi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri pilot okul seçilen Naciye Kabakçı Anaokulu'nun bahçesine köpek kulübesi yerleştirdi. Öğrenciler, 'Karesi Evleri' adı verilen kulübelerde yetiştirilecek olan köpekleri yakından tanıyacak. Bakımı ve veteriner hizmetleri, belediye tarafından yürütülecek olan proje uygun görüldüğü takdirde diğer okullarda da uygulamaya konulacak.