14/12/2015

Karesi Belediyesi sadece sokakları değil, evleri de temizliyor

'Önce insan' anlayışıyla ilçedeki çalışmalarına devam eden Karesi Belediyesi, Sosyal Belediyecilik ilkesi doğrultusunda ile yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların derdine derman oluyor.

Hayata geçirdiği insan odaklı hizmetlerle vatandaşlara ötekileştirmeden, ayrım gözetmeden sahip çıkan Karesi Belediyesi, ilçede yaşayan yaşlı ve kendi işlerini göremez durumdaki vatandaşların evlerini temizliyor. Karesi'de yaşayan hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşları yalnız bırakmayan Karesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ekipler, ihtiyaç sahiplerinin evlerinde yerleri paspaslıyor, halıları yıkıyor, camları, koltukları siliyor, ayrıca ev sahibinin kullanacağı ve isteği doğrultusunda ev düzenlemesi de yapıyor.

BELEDİYEDEN YARDIM ELİ

Evlerini temizleyemeyecek durumda olan vatandaşlara yardım elini uzatan Karesi Belediyesi'nin oluşturduğu ekip tarafından evleri temizlenen vatandaşlar, sağlıklı bir ortama kavuşmanın keyfini yaşarken bu sayede yaşlı ve bakıma  muhtaç vatandaşların  kendi başlarına yapamadıkları ev işleri yapılarak, bir nebze olsun rahatlamaları sağlanıyor.