19/06/2015

Karesi Belediyesi Ramazan etkinlikleri başladı

Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşmanın simgesi 11 ayın sultanı Ramazan ayı, Karesi Belediyesi tarafından hazırlanan birbirinden güzel programlar ile Balıkesir'de daha da anlamlı ve eğlenceli bir atmosferde yaşanacak. Yine intizam, hijyen ve ile Karesi'nin iftar sofraları vatandaştan tam not aldı.

Karesi Belediyesi Ramazan Ayı'nın ilk iftarını Sakarya Mahallesi'nde Sakarya İlkokulu'nda verdi. Karesi Belediye Başkan Yarımcıları Yasin Sağay, Mürsel Sabancı ve yaklaşık 1000 kişinin katıldığı iftarın ardından Hacıvat Karagöz gölge oyunu düzenlendi.

İftarın ardından vatandaşlara hitap eden Başkan Sağay, 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının Müslümanlar için müstesna bir ay olduğunun altını çizerek, "Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, sevginin, barışın, kardeşliğin yükseldiği, birlik ve beraberliğin pekiştiği Ramazan ayı, Karesi'de aynı anlayışla idrak edilmekte ve tüm dünyaya bu mesajı sunmaktadır. Ahiret hayatını kazanmak için çok büyük bir öneme haiz olan Ramazan ayında Karesi Belediyesi olarak gerçekleştireceğimiz etkinlikler ile Ramazan akşamlarına farklı bir anlam ve güzellik katmak üzere halkımızla bir araya gelerek bu ayın ruhunu birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

ŞIKIR ŞIKIR MASALARDA YEMEK YİYİYORUZ

Karesi Belediyesi'nin geçen yıl iftar salonlarının kalitesinden memnun kalan vatandaşlar bu yılda aynı intizamın devam ettirildiği için teşekkür etti. Özellikle geçmiş yıllarda iftar çadırlarında toz ve pislik nedeni ile zor iftar yaptıklarını ifade eden Vatandaşlar, "Geçen yıl ve bu yıl profesyonel garsonların porselen tabaklarda getirdiği yemekleri, gelinlik kız gibi süslenmiş alanlarda oruçlarımızı açıyoruz. Böyle bir hizmet için biz yıllardır koşardık, artık hizmeti biz kovalamıyoruz, hizmet bizim ayağımıza geliyor. Bize bugünleri yaşatan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve buralarda bizlere hizmet için koşturan personellerden Allah razı olsun" dedi.

İFTAR ETKİNLİKLERİ

Karesi Belediyesi tarafından, Karesi İlçesi'nde iftar sofralarının kurulduğu mahallelerde, Karesi Bedesten Alanı'nın da ve Alihikmet Paşa Meydanı'nda birbirinden güzel etkinlikler düzenlenecek. Her iftarın ardından hocalarımız; Ali Poyrazlı, Mehmet Çetin, Muhammed Öztürk, Mehmet Özdemir, Ramazan Kahraman, Ramazan Çomak, Mesut Sevinç, Ramazan Kaya, Muhammed İldeniz, Yüksel Emetlioğlu, Adem Kemaneci, Habib İspirli, ve Mehmet Bilir, Kur'an Tilaveti okuyacak. Farklı günlerde de; Hacıvat-Karagöz gölge oyunu, Tasavvuf Müziği dinletisi, Paytak Şov, Aşık ile Maşuk, Ritmin Dansı, İlahi ve sema gösterileri yapılacak.

KARESİ BELEDİYESİ'NİN İFTAR VE SAHUR PROGRAMI

Karesi Belediyesi, Ramazan Ayı'nda yine çeşitli mahallelerde iftar veriyor. 19 Haziran Bağlar Sokağı işçi Kahveleri civarı, 22 Haziran Vicdaniye Mahallesi Yeni Su Caddesi, 23 Haziran 1.Sakarya Mahallesi Merkez Sokak, 24 Haziran Yonca Mevkii Çay Deresi üstü, 26 Haziran Kuvayi Milliye Mahallesi Cami Sokağı, 27 Haziran Toygar Mahallesi Şehit Mustafa Dinçer Caddesi, 28 Haziran Maltepe Mahallesi Çınaraltı, 29 Haziran 1.Oruçgazi / 2.Oruçgazi Mahalleleri Nevbahar Sokak, 1 Temmuz Sefaköy Büyük Camii, 3 Temmuz Toygar Mahallesi Yıldırım Sokak, 4 Temmuz Maltepe Mahallesi Çınaraltı, 8 Temmuz Şehitler Parkı, 10 Temmuz Karesi AVM önü, 13 Temmuz Paşaalanı Mahallesi Sevgi Hastanesi önü Sahur, 14 Temmuz 2. Sakarya Mahallesi Sakarya İlkokulu.