03/05/2021

KARESİ BELEDİYESİ’NDEN İHA UYGULAMALI EĞİTİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ

İnsansız Hava Aracı (İHA) teorik ve uygulamalı eğitim sınıfları, İniş ve kalkış pistleri, kapalı uçuş alanları, yarış alanları ile E-Spor Arena tesisin yer alacağı Karesi Belediyesi İnsansız Hava Aracı Uygulamalı Eğitim ve Teknoloji Merkezi kurulması çalışmaları devam ediyor. Mayıs sonu Haziran başı gibi düzenlenecek olan ihale sonrası merkezin inşasına başlanacak. Türkiye’de bir ilk olacak merkez ile Karesi, İHA Üssü haline gelecek.

İlklere imza atarak farkındalık oluşturmak, teknolojinin yöne verdiği doğrultuda hizmetler yapmak ve en önemlisi ülkenin geleceği gençlere çağın anlamını taşıyan bir miras bırakmak adına Karesi Belediyesi yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Karesi’de “Karesi Belediyesi İnsansız Hava Aracı Uygulamalı Eğitim ve Teknoloji Merkezi” projesi için ihale süreci başlıyor. Mayıs sonu Haziran başı gibi düzenlenecek olan ihale sonrası merkezin inşasına başlanacak. Türkiye’de bir ilk olacak uygulama ile Karesi, İnsansız Hava Aracı (İHA) Eğitim Ve Uygulama Merkezi haline gelecek.

Tesis, içinde kurulacak Güneş Enerjisi Santrali ile elektrik ihtiyacını da kendi kendine karşılayacak.

DENEME UÇUŞLARI YAPILDI

Karesi Belediyesi İnsansız Hava Aracı Uygulamalı Eğitim ve Teknoloji Merkezi’nin 20 bin 797 metrekare alana kurulacağı Naipli Mahallesi’ndeki alanda model uçak, helikopter ve paramotor deneme uçuşları yapıldı. Model uçak, helikopter ve paramotor meraklıları merkezin kurulacağı bölgede yaptıkları deneme uçuşları ile alanı test ettiler. Alandan memnun kalan model uçak meraklıları, yatırım için Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’a teşekkür ettiler.

GENÇLER PROJELER ÜRETEBİLECEK

Proje hakkında bilgiler veren Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir ve Karesi’ye değer katacaklarını söyledi. Yarış ve E-Spor alanlarının da üssün kurulacağı yerleşkede yeralacağını ifade eden Başkan Orkan, “Projemiz yerleşkesinde IHA teknolojilerine yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler, sertifika programları, IHA model üretimi ve Uçuş Yazılımları Geliştirme gibi eğitimler söz konusu olduğu gibi, eğlence amaçlı IHA uçuşları, IHA yarışları, RC Model Araç yarışları, E-spor turnuvaları da gençlerimiz ile buluşacak. Yerleşkemiz eğlence imkanı tanırken bir yandan da teknoloji üzerine eğitim almış gençlerin aldıkları eğitimleri katma değerlere dönüştürecek inovatif projelerini yapabilmelerine imkan tanıyacak. Yerleşkemiz hem yakın hem de uzak çevredeki genç ve ilgi duyan herkese hizmet verebilir bir vizyon ile hayata geçecek ve ayrıca hem ulusal hem de uluslararası yarışlara ev sahipliği yapabilir bir anlayış ile hizmet verecektir” dedi.