23/07/2020

KARESİ BELEDİYESİ’NDEN 15 TEMMUZ SÖYLEŞİSİ

Karesi Belediyesi’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında “Vatan, Demokrasi ve Hürriyet Yolunda” adlı söyleşiyi Tarihi Balıkesir Lisesi’nde gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında “Vatan, Demokrasi ve Hürriyet Yolunda” adlı söyleşiyi Tarihi Balıkesir Lisesi’nde düzenlendi. 15 Temmuz Destanı’nın konuşulduğu söyleşide Gazeteci Ramazan Karaca medatörlüğünde AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Haliç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Yusuf Alabarda ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananları anlattılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan söyleşi öncesi dinleyiciler Türk Bayraklarıyla çalınan marşlara eşlik etti. 15 Temmuzla ilgili bir video gösterimi ardından söyleşi başladı. Medatörlüğünü Ramazan Karaca’nın yaptığı söyleşinin ilk kısmında AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Haliç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Yusuf Alabarda, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir o gece yaşananları anlattılar. Söyleşinin 2. kısmında ise Alabarda söyleşiden ayrılırken Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan söyleşiye katılarak sohbete dahil oldu.

Söyleşi sonunda Başkan Orkan, konuşmacılara plaket vererek, katılımlarından dolayı teşekkür etti. Söyleşi marşların söylenmesi ardından sona erdi.