10/09/2014

KARESİ BELEDİYESİ, HACI ADAYLARINI YALNIZ BIRAKMADI

KARESİ BELEDİYESİ, HACI ADAYLARINI  YALNIZ BIRAKMADI Balıkesir'de dört otobüsle 200 hacı adayı sabahın erken saatlerinde İl Müftülüğü önünden dualarla uğurlandı. Karesi Belediyesi hacı adaylarının tamamına kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ürünlerin yer aldığı hediye çantaları dağıttı.

Balıkesir İl Müftülüğü'nün önünde yapılan uğurlama törenine; Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sağay, Karesi Belediyesi Sağlık ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ahmet Meydan ve personeli katıldı. Hacı kafilesinin yola çıkması nedeniyle düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sağay, kutsal topraklara uğurlanan hacı adaylarına Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın selamını iletti. Sağay, "Bu yolculuğun sıradan bir yolculuk olmadığını, bembeyaz ihram elbiseleri giyerek dünyadaki makamdan, mevkiden, rütbeden, rozetten her türlü imtiyazdan sıyrılarak dünya Müslüman kardeşliğin tadını sonuna kadar yaşayacağımız bir yolculuk" olduğunu söyledi.
Hacı adaylarının, "Dünyanın dört bir tarafından gelen kardeşleriyle eşitlenme bilincine sahip olacağı bir yolculuğa" çıktıklarını belirten Sağay, "Bu yolculuğa çıkan kardeşlerimiz Peygamber Efendimizin mübarek nitelendirmeleriyle Allah'ın misafiri adını almaktadırlar" dedi. Sağay, Balıkesir'den 4 otobüsle 200 hacı adayının uğurlanacağını bildirdi.
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ HAYIRLI YOLCULUK DİLEDİ
İstanbul Feshane'de düzenlenen' Balıkesir Tanım Günleri'ne katıldığından dolayı hacı uğurlama töreninde bulunamayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, hacı adaylarına mesaj yolladı. Yılmaz mesajında, "Hacılara kutsal topraklara yapacağınız hac yolculuğunun hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.