01/06/2015

Karesi Belediyesi 'Glutensiz Türkiye' dedi

Karesi Belediyesi  'Glutensiz Türkiye' dedi

Türkiye’de Çölyak ve Gluten duyarlılığına dikkat çekmek için Ankara'dan bisikletle yola çıkan aktivist Hakan Pekzorlu’nun son durağı Karesi oldu.

Sağlık Bakanlığı ve Çölyak Dernekleri, 12 ilde toplam 1750 kilometre sürecek bisiklet turu ile Türkiye’de Çölyak ve Gluten Duyarlılığı’na dikkat çekiyor. Aktivist Hakan Pekzorlu'nun 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü’nde Ankara’dan başlattığı 'Glutensiz Türkiye' projesinin son durağı Karesi İlçesi oldu. Karesi Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen program kapsamında ilk olarak konferans düzenlendi. Pekzorlu'nun Çölyak ve gluten duyarlılığı hakkında bilgilendirme yaptığı konferansın ardından şef eşliğinde Glutensiz Yemek Atölyesinde glutensiz yemek tarifleri tanıtılarak, yapılan yiyecekler katılımcılara ikram edildi.

YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Konferansın ardından ise Karesi'de "Glutensiz Türkiye" yürüyüşü yapıldı. Karesi Belediyesi'nin önünden başlayarak Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda son bulan kortej yürüyüşüne Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın eşi Mehtap Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı'nın yanı sıra bisiklet kulüpleri ve dernek üyeleri de destek verdi. Gluten duyarlılığı ve Çölyak hastalığı için farkındalık oluşturmayı amaçlayan katılımcılar, ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı. Gluten’e bağlı rahatsızlıkların olası belirtilerini paylaşan ve hekime danışmanın önemi vurgulayan aktivist Pekzorlu, "Çok güzel bir program geçirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı, "Amacımız uzun vadeli gluten duyarlılığı oluşturarak, çölyak hastalarının sağlıklı beslenme ve yaşamalarına katkı sağlamak" açıklamasında bulundu.