05/03/2024

KARESİ BELEDİYESİ 1767 YOL TALEBİNDEN 1743’ÜNÜ ÇÖZDÜ

Dinçer Orkan yönetimindeki Karesi Belediyesi, vatandaşların Beyaz Masalar ve Çözüm Merkezi’nden ilettiği taleplerin çok büyük bölümünü yerine getiriyor. 2023 yılında belediyeye iletilen 1767 yol sorununun 1743’ü çözüme kavuşturuldu.

Karesi Belediyesi vatandaş ve çözüm odaklı çalışma anlayışıyla hizmet vermeye devam ediyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın vatandaş odaklı hassasiyeti ile hizmet anlayışını sürdüren Karesi Belediyesi, Beyaz Masa ve İletişim Merkezi’nden iletilen talep ve istekleri yerine getirmeyi sürdürüyor.

Bu Kapsamda Karesi Belediyesi’ne 2023 yılı içinde vatandaşlar tarafından yol sorunuyla ilgili olarak iletilen 1767 talepten 1743’ü çözüme kavuşturuldu. Karesi Belediyesi sorumluluğunda olmadığı için çözülemeyen talepler ise ilgili kurumlara yönlendirildi. İletilen talep ve sorunlar kapsamında 5.151 ton asfalt yama ile 20.610 m² yol alanın tamiri gerçekleştirildi. Ayrıca merkez mahallerde 8.754,10 ton asfalt yama ile toplamda 7,5 km stabilize yolun sıcak asfalt kaplaması yapıldı.

KIRSALDA 515 KM ARAZİ YOLUNUN BAKIMI YAPILDI

Fen İşleri Müdürlüğü çalışmaları kapsamında yol bakım onarım çalışmaları kapsamında toplamda 55.000 ton stabilize malzeme ve 23.000 ton ariyet malzemesi kullanıldı. Yine 43 Kırsal mahallede mevsim şartları nedeni ile bozulmuş, yaklaşık 515 km olan arazi yollarının bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Belediye ekipleri kırsal mahalle muhtarlarıyla koordineli olarak yürüttüğü çalışmalarda; özellikle kış aylarında yağışlarla bozulan tarla yollarını düzenleyerek ilçemizde yaşayan çiftçilerin arazilerine rahatlıkla ulaşması ve üretimlerini sürdürmeleri sağlandı.

284 BİN 714 METREKARE PARKE TAŞI DÖŞENDİ

2023 yılında Kırsal ve Merkez mahallerde toplamda 284.714 m² yeni parke taşı ve bordür çalışması gerçekleştirilmiş olup, iklim şartlarına ve altyapı çalışmalarına bağlı olarak bozulmuş, çökmüş ve tahrip olmuş 66.329 m² alanın parke taşı tamiratı gerçekleştirildi.

Karesi Belediyesi bunların yanında Belediyeye ait hizmet binalarının, okulların ve ihtiyaç sahibi vatandaşların küçük çaplı ev tadilatı, çatı tamiratı elektrik bakım ve onarımları, sıhhi tesisat onarımları ve boya badana ihtiyaçlarını karşıladı.