16/04/2024

KARESİ BELEDİYE MECLİSİ YENİ DÖNEMİN İLK TOPLANTISINI YAPTI

Karesi Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminin ardından mazbatasını alarak göreve başlayan Mesut Akbıyık başkanlığında ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. İlk toplantıda, Meclis başkan vekilleri, Encümen üyeleri ve ihtisas komisyonlarına üye seçimleri gerçekleştirildi.

Mecliste yeni dönemin en genç iki üyesi Ahmet Berk Özerk ile Mertcan Çakıcı’nın katip üyeliğini yaptığı meclisin ilk birleşiminde başta meclis başkan vekilliği, Belediye Encümeni, İhtisas Komisyonları ve Karesi Belediyesi’nin üye bulunduğu birliklere üye seçimleri gerçekleştirildi.

Karesi Belediye Meclisi Meclis Başkan Vekili seçiminde yapılan gizli oylamanın ardından Meclis Birinci Başkanvekili Volkan Altınöz olurken, İkinci Başkanvekili Cenk Özgür Akgün olarak seçildi. Belediye Encümen Üyeleri Tuncay Irmak, Sevinç Baykan Özden ve Hasan Kemal Halulu seçildi. Meclis Katip Üyeliklerine ise Ayşe Pınar Yahşi ve Ahmet Berk Özerk seçildi.

KOMİSYON ÜYELERİ VE BİRLİK TEMSİLCİLERİ SEÇİLDİ

Karesi Belediye Meclisi, yeni dönemde gerçekleştirdiği ilk meclis toplantısında komisyon üyeleri ve Karesi Belediyesi’nin üye olduğu birliklere temsilci seçimlerini de gerçekleştirdi.

Buna göre;

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Cenk Özgür Akgün, Ahmet Berk Özerk, Volkan Altınöz, Yasin Sağay ve Mehmet Ay.

Plan ve Bütçe Komisyonu: Recep Ceylangöz, Oğuz Savaş, Öznur Alaca Yorulmaz, Ahmet Sakbaş, Muhiddin Diker.

Tarife Komisyonu: Kasım Ateş, Nail Karabacakoğlu, Mehmet Tekin, Rıfat Köybaşıoğlu, Meral Cengiz.

Çevre, Tarım Hayvancılık ve Kırsal Alan Komisyonu: Aslıhan Biçki, Hüseyin Enez, Veysel Çağlar, Nevzat Güneş, Nevin Küçük.

Temel Haklar ve Hukuk Komisyonu: Nail Karabacakoğlu, Recep Ceylangöz, Mertcan Çakıcı, Mehmet Ay, Sabahattin Göktuğ Şeremetli.

Aile, Kadın ve Engelliler Komisyonu: Ayşe Pınar Yahşi, Aslıhan Biçki, Öznur Alaca Yorulmaz, Meral Cengiz, Nevin Küçük.

Kültür, Sanat ve Sosyal Etkinlikler Komisyonu: Sevinç Baykan Özden, Oğuz Savaş, Mertcan Çakıcı, Nevzat Güneş, Cenk Damla.

AB ve Dış İlişkiler Komisyonu: Tuncay Irmak, Hasan Kemal Halulu, Volkan Altınöz, Bedri Kurtoğlu, Ahmet Sakbaş.

Doğal Afetler ve Yardım Komisyonu: Kasım Ateş, Cenk Özgür, Veysel Çağlar, Cenk Damla, Bedri Kurtoğlu.

Belediye Başkanı Mesut Akbıyık’ın doğal üye olarak yer aldığı birliklere temsilci seçimlerinin ardından;

Marmara Belediyeler Birliği: Mehmet Tekin
Türk Dünyası Belediyeler Birliği: Sevinç Baykan Özden ve Öznur Alaca Yorulmaz
Tarihi Kentler Birliği: Kasım Ateş
Sağlıklı Kentler Birliği: Ayşe Pınar Yahşi ve Aslıhan Biçki