10/04/2017

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; Siz hayal edin, biz destekleyelim

Güzel Sanatlar Lisesi’nin derslerine katılan ve öğrencilerle söyleşi yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir’in sanatçı öğrencilerden çok şey beklediğini ifade ederek, “Siz hayal edin, biz destekleyelim” dedi.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin konuğu oldu. Öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek, derslerine katılan Yılmaz, sonrasında yapılan söyleşide; "İstiyoruz ki birlikte Karesi'nin sanatına yön verelim" dedi. “Bir ülkenin 2 gücü vardır; biri askeri gücü diğeri ise yetişmiş insan gücü" diyen Yılmaz, Türkiye'nin 2023 hedeflerine 'sanat' ve 'nitelikli insan gücü ile ulaşacağını belirtti.

BALIKESİR'İN SİZDEN BEKLENTİSİ YÜKSEK
Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden sanatı şehre sevdirmelerini isteyen Başkan Yılmaz, "Sanatı şehre sevdirecek ve sanata değer vermeyi insanlara öğretecek olanlar sizlersiniz. Sizlerin varoluş şeklinizi sanatla anlatmanız gerektiğine inanıyorum. Kendinizi iyi yetiştirerek sanatı yükseltin. Yenidünyayı ve karşılaşacağınız sorunları iyi algılamanız ve yorumlamanız gerekiyor. Biz istiyoruz ki aranan sanatçılar Balıkesirli olsun. Balıkesir sizden çok şey bekliyor" açıklamasında bulundu.

YOKLUĞUNUZU HİSSETTİRİN
"Siz hayal edin, biz destekleyelim" diyen Yılmaz, öğrencilere 'şehirden ve şehir insanından uzak durmayın' tavsiyesinde bulunarak, "Hayatın içerisine girmeyen hiç kimse gerçekleri yakalayamaz. Şehirde varlığınıza alıştırıp, yokluğunuzu hissettirmeniz lazım. Hayata geçirilecek olan projelerin içerisinde sizlerin de eserlerine yer verelim istiyoruz. Sanatçı olan şehirlerin varlığını çiçek dizaynında bile hissediyorsunuz. Bu nedenle sizin şehirdeki sanatla ilgili boşlukları fark edip bunları doldurmanız lazım" dedi.