23/07/2014

Başkan Yücel Yılmaz'ın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlama mesajı

Başkan Yücel Yılmaz'ın  24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlama mesajı Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, basından sansürün kaldırılmasının 106. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Basınımızın özgür olması, demokrasimizin yaşamasının ve gelişmesinin vazgeçilmez bir gereğidir. Bütün basın kuruluşlarımız, görevlerini sansüre uğramadan, kısıtlanmadan, engellenmeden yerine getirebilmelidir. Unutulmamalıdır ki gelişmiş demokrasilerdeki en önemli özgürlüklerden biri olan basın özgürlüğünün var olabilmesi, demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi, düşünce ve fikir özgürlüğünün toplumun bütün kesimlerinde yeterince kullanılabilmesi, ancak basının haber alma ve yaymasının önündeki engelleri kaldırmakla mümkündür. Sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir.
        Yerel, ulusal ve uluslararası alanlarda çeşitli şartlarda çalışan, dünyayı önümüze getiren, haber alma ve bilgi edinme özgürlüğümüzü bizlere sunan tüm basın mensuplarının bayramını kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Yücel YILMAZ
                                                                                                                                                                                   Karesi Belediye Başkanı