08/12/2015

Karesi Basketbol ilk mağlubiyetini İnegöl’de aldı

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi 2. Grupta şehrimizi temsil eden Karesi Spor Basketbol iki haftalık galibiyet serisini güçlü İnegöl Belediyeppor karşısında yitirdi.

Pazar günü İnegöl Spor Salonunda oynanan karşılaşmaya Karesi Taha Sürmen, Burak Muştucu, Burak Burhan, Buğra Ceylan ve Volkan Çetintahra ilk beşi ile başladı. Maçın başlaması ile birlikte rakibine üstünlük sağlayan Karesi Basketbol pota altında Volkan’ın etkili oyunu yanı sıra isabetli şutlarda bulunca ilk periyodu 18-26 önce bitirdi. İkinci periyotta oyunu dengelemeye ve üstünlük kurmaya çalışan taraf İnegöl Belediye Spor oyun temposunu artırmaya çalışsa da maçın ilk yarısını Karesi Basketbol 38-41 önde bitirdi. Üçüncü periyot farkı bir ara sekiz sayıya taşıyan Karesi Basketbol oyun 40-48 iken üst üste iki hücumdan boş döndü ve bu dakikadan sonra da İnegöl Belediye Spor oyun inisiyatifini eline alarak 11-0'lık bir seri ile skor olarak öne geçmeyi başardı. Bu andan itibaren oyunda kontrolü elinde tutan ev sahibi ekip üçüncü periyodu 59-51 önde bitirdi. Son periyot oyunun temposunu artırmaya çalışan Karesi Basketbol savunma ribauntlarını vermeye başlayınca skor olarak rakibini yakalamayı başaramadı ve maç 89-75 İnegöl Belediye Spor üstünlüğü ile sona erdi. Maçı Kulüp Başkanı Ahmet Ayan ve yönetim kurulu üyesi Güvenç Guruş İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte izlediler.

'GENÇLERLE GURUR DUYALIM'

Maçtan sonra açıklama yapan Karesi Basketbol Baş antrenörü Fahri Güler, “Maçın başında oyun kontrolünü elimizde tutarak başladık. Rakibimizin iyi oyuncularını durdurmayı basardık, ikinci periyotta oyun daha dengeli olmaya başladı ve rakibimiz bizi yakaladı. 3.çeyreğe istediğimiz gibi başlamamıza rağmen ve skor 48-40 bizim lehimize iken rakibimiz seyirci desteği ve ev sahibi olma avantajlarını en iyi şekilde değerlendirerek oyun üstünlüğünü ele aldı. Son 15 dakikada 50 sayı yedik, deplasmanda oynayıp hakem ve seyirci faktörü olunca da böyle bir geri dönüşü durduramadık. Yaş ortalaması 19 olan bir takımız bir üst lige çıkmakla beraber Türk basketboluna iyi oyuncular kazandırmak istiyoruz. Oyuncularımız hatalar yaparak kendilerini geliştirecekler, ortaya koydukları mücadeleden memnunum ama geliştirip kat edeceğimiz çok yol var. Son olarak Balıkesirli basketbol severlere sesleniyorum, bizi her maç desteklesinler evimizde hiçbir maç kaybetmek istemiyoruz bunu beraber yapalım ve bu gençler ile hep beraber gurur duyalım” dedi.

'MÜCADELEYİ BIRAKMADIK'

Kulüp Başkanı Ahmet Ayan ise "İnegöl’ün zor bir deplasman olacağını biliyorduk, baktığımız zaman rakibin parasal değeri bizim üç katımız ama bizim gençlerimiz oyunun başından sonuna kadar mücadeleyi bırakmadılar. Basketbol böyle bir oyun her an her şey olabiliyor, bizim isteğimiz Balıkesir’de oynayacağımız maçlarda seyircimizin bizi yalnız bırakmaması, lig sonunda ikinci lige çıkacağımız konusunda inancımız tamdır” diye konuştu.