26/05/2015

Karesi Almanya'ya 45 öğrenciyi eğitime gönderiyor

Karesi Almanya'ya 45  öğrenciyi eğitime gönderiyor

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Bilim Şenliği'nde ikili değişim programı ile 45 öğrenciyi hem eğitim almaları hem de çalışmaları için Almanya'ya göndereceklerinin müjdesini verdi. Başkan Yılmaz, "Almanya'nın talep ettiği insan kaynağını oluşturabilirsek 'milyar dolarlık yatırımların kapıları ardına kadar açılacak" dedi.

İL PROTOKOLÜ BİLİM ŞENLİĞİNE İLGİ GÖSTERDİ

Balıkesir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ildeki tüm meslek liselerinin katıldığı Meslek Tanıtım Günleri Bilim Şenliği programı gerçekleştirildi. Programa Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, İşkur Müdürü Nazım Balcı, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ömer Çalışkan ve çok sayıda öğretmen, öğrenci katıldı. 12 meslek lisesinin alan tanıtımı yaptığı bilim şenliği, Karesi Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, İşkur, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun katkıları ile düzenlendi. Protokol, öğrencilerin okulun bahçesine ve spor salonuna açtığı stantları gezdi. Helikopterden robota, yeraltı zenginliklerinden mimariye kadar ilginç ürünlerin tanıtıldığı stantları inceleyen Vali Mustafa Yaman ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sağlık Meslek Lisesi standında tansiyonlarını da ölçtürdüler.

YATIRIMCILARI KAÇIRMAYALIM

Açılış programında öğrencilere hitap eden Başkan Yücel Yılmaz, büyük firmaların en çok meslek lisesinden mezun teknik elamanlara ihtiyaç duyduğuna vurgu yaptı. Geçmişten bir örnek veren Başkan Yılmaz, "Benim Türkiye'de ve yurt dışında görüştüğüm iş adamları, 'Bizim müşterimiz, iş yapabilecek alt yapımız da var, bize disiplinli çalışabilecek insan kaynağı lazım dediler' Bizde hemen Sanayi Odası başkanımızla beraber işadamlarına Balıkesir'e yatırım yapmaları için davette bulunduk. Yatırımcılar, Balıkesir'e geldiğinde fabrikaları gezdiler ve bu teknik gezinin ardından; 'Balıkesir'in çok ciddi alt yapısal olarak çalıştırılabilecek teknik elamana sahip olmadığını tespit ettiler. Sonuç olarak yatırımdan vazgeçtiler. Yatırımcılar, Balıkesir'de ihtiyacı karşılayabilecek meslek liselerinde yeterince öğrenci olmadığını düşündüler ve yatırımı önümüzdeki yıllarda yapma kararı aldı. Balıkesir protokolü, öğretmenler, yerel yönetimler ile hedef odaklı ve planlı çalışarak yatırımcılar ile insan kaynaklarının buluşturulması gerekiyor. Balıkesir'e gelmekten vazgeçen bir fabrikada dört bin kişi çalışacaktı" dedi.

BAŞKAN YILMAZ'DAN ALMANYA MÜJDESİ

Karesi Belediyesi'nin kardeş şehri Almanya'nın Schwabisch Hall şehri ziyaretinden de bahseden Başkan Yücel Yılmaz,"Şehrin en iddialı olduğu konu güneş panelleri ve rüzgar enerjisi üretmek. Bilişim ve yazılım olarak ciddi alt yapıları olan bir şehir. Ziyarette yaptığımız görüşmelerimizde Balıkesir'de insan kaynağı bulabilirsek 'milyar dolarlık yatırımlar yapabiliriz' dediler. Bizde hemen alt yapısını çalıştık ve Balıkesir'e davet ettik. Üniversitemizden hocalarımızla beraber hemen toplantı yaptık. Yaptığımız toplantı sonucunda da meslek liselerinin son sınıflarında ve meslek yüksek okulunda okuyan öğrenciler ile bir anlaşma yaparak ikili değişim programı ile onları Almanya'ya göndermeye karar verdik. 45 öğrenci, fabrikada üç gün çalışıp, iki gün eğitim alacak. Öğrenciler yetiştikten sonra o fabrikanın personeli olarak Türkiye'de yapılacak olan fabrikalarda çalışacak" diye meslek lisesi öğrencilerine müjde verdi.