17/04/2023

KARESİ AİLE DESTEK MERKEZİNİN İLK SERGİSİ AÇILDI

2023 yılı başı itibariyle hizmet vermeye başlayan Karesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi’nin 1’nci etap kursiyerleri tarafından üretilen el emeği ürünlerin tanıtım ve satışının gerçekleştirileceği sergi açıldı.

Dezavantajlı gruplardaki kadınların; aile bütünlüğünü tehdit eden unsurlardan korunması, milli ve manevi değerler ile toplumun değer yargılarını muhafaza etmek üzere psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerinin ve toplumsal entegrasyonlarının sağlanmasını amaçlayan Karesi Aile Destek Merkezi ilk sergi açılışı Toplu Taşıma Merkezi’nde yoğun ilgiyle gerçekleştirdi. Kadınların el emeği ürünlerinin satışının da yapılacağı sergide; geleneksel el sanatları, tel kırma, iğne oyası, amigurimi/bebek örücülüğü ve sepet örücülüğü gibi kurslarda yapılan ürünler satışa sunuldu.

Açılışa Vali Hasan Şıldak, Eşi Fatma Nur Şıldak, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Cihangir Kemal Yüzçelik, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanu Kıdemli Albay Ali Yıldız, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’da bir konuşma yaparak, merkezin önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Başkan Orkan bu tür etkinliklerin artması temennisinde bulunarak, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

20 İLÇEDE YAYGINLAŞTIRILACAK

Yapılan sergilerle bilinirliği sağlanan Aile Destek Merkezi’nin kursiyer sayısında artış olması temennisinde bulunan Vali Şıldak açılışta yaptığı konuşmada, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın 2022 yılının 2’nci yarısında hayata geçirilmesini kararlaştırdığı Aile Destek Merkezi çok güzel bir uygulama. İlimizde de üç ay gibi bir periyot içerisinde 9 ilçemizde ADEM, üç ilçemizde de SODAM uygulamalarını başlattık. Hedef kitlesi kadınlarımız ve çocuklarımız olmakla birlikte, özellikle dezavantajlı dediğimiz toplumumuzun daha çok el uzatılması gereken kesimlerine yönelik faaliyet gösteriyor. Faydalı olan çalışmanın 20 ilçemizde de yaygınlaştırılması planlanıyor. Şu anda çok sayıda kursumuz faaliyette bulunuyor. Gönen ve Burhaniye'deki kurslarımızı geçtiğimiz hafta sonu ziyaret ederek güzel çalışmalar üretildiğini bizzat gördüm. Bugün de Karesi İlçemizde ADEM'in ilk ürünlerini hep beraber göreceğiz. Açılmış olan kurslarımızda üretilen ürünler, kursiyerlerimiz tarafından satışa sunularak gelir elde edecekler ve aile bütçelerine katkı sağlayacaklar.” diye konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesiyle sergiyi gezen Vali Şıldak ürünlerle ilgili bilgi aldı, kursiyerlere başarılar diledi.

Aile Destek Merkezi’nde kursiyerlere ayrıca aile içi iletişim, milli ve manevi değerler, aile içi şiddetle mücadele, etkili ebeveynlik, çocuk istismarı ile mücadele ve madde bağımlılığı ile mücadele konularında eğitimler de veriliyor.