30/04/2015

Karesi, 24 saat açık kütüphane

Karesi Belediyesi ilçede bir ilke daha imza atarak "Karesi'de her yer kütüphane" projesi başlattı. Şehirde kitap okuma kültürü oluşturmak isteyen Karesi Belediyesi ilk etapta cami, kahve, berber, kuaför ve hastaneler olmak üzere yaklaşık 100 noktayı kitap yuvasına çevirecek.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Karesi'de her yer kütüphane" projesi kapsamında cami, kahve ve berber salonlarına belediye tarafından konulan kütüphanelere kitap hediye etti. Türkiye'de 600 bin kahve, 1118 tanede kütüphane olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, kahvehaneleri kütüphaneye çevirmeye karar verdiklerini söyledi.

ALLAH'IN İLK EMRİ "OKU"

Her ay dönüşümlü olarak kitapların değişeceği kütüphanelerin sayısının Eylül ayına kadar 300'e çıkartılması hedefleniyor. Toplumun sık kullandığı bu noktalarda vatandaşların boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmesini amaçlayan projede, ayrıca halktan gelen kitap talepleri de komisyon tarafından değerlendirilip temin edilecek. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, proje kapsamında Paşaalanı Mahallesi'nde bulunan Hafız Mehmet Arabacıoğlu Camii'nde ikindi namazının ardından cemaatle bir araya gelerek kitap okumanın önemini anlattı. Allah'ın ilk emrinin "oku" olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, "Karesi'de her yer kütüphane projemizi, herkese örnek olması için Hafız Mehmet Arabacıoğlu Camii'nde başlattık. Çocuklarınızla, torunlarınızla beraber camiye geldiğinizde kütüphanemizdeki kitaplardan okumanızı istiyoruz. Ayrıca bu projemize sahip çıkmanızı istiyorum. Siz sahip çıkarsanız biz kütüphanelerimizi daha da büyütebiliriz, daha bilinçli nesiller yetiştirebiliriz. Kitapları evlerinize götürüp okuduktan sonra geri getirebilirsiniz. Düzenli olarak kütüphanemizdeki kitapların değişimi belediye tarafından yapılacak" diyerek herkesi kitap okumaya davet etti.