01/03/2016

İstihdamı arttırmayı hedefleyen Karesi'de İŞKUR Hizmet Noktası oluşturuldu

Karesi Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında belediyede İŞKUR Hizmet Noktası oluşturuldu. Ulaşılabilirliği kolaylaştırarak, istihdamı arttırmayı hedefleyen protokolü Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı imzaladı.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü'ne yapılacak başvuruların belediyede oluşturan Hizmet Noktası'nda doğrudan kabul edileceğini, yapılan başvuruların İŞKUR bünyesinde değerlendirileceğini söyleyen İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, bu hizmetin belediye bünyesinde verilecek olmasının iş arayan vatandaşlar için büyük kolaylık ve avantaj sağlayacağını ifade etti. İŞKUR İl Müdürlüğü'nde yapılan iş ve işlemlerin aynısının bu hizmet noktasında gerçekleştirilebileceğini ifade eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise hizmeti vatandaşın ayağına götürmeyi amaç edindiklerini ifade etti.

KALİTELİ VE HIZLI HİZMET

Vatandaşa daha kaliteli ve hızlı hizmet vermek anlayışı ile oluşturulan Hizmet Noktası sayesinde vatandaşlardan gelen talep ve işlemlerin daha seri bir şekilde karşılanacağını kaydeden Başkan Yılmaz, "Belediye bünyesinde oluşturduğumuz Hizmet Noktası ile ulaşılabilirliği kolaylaştırarak, istihdamı arttırmayı hedefliyoruz" dedi.