22/12/2016

Hem hizmet hem de sosyal belediyecilik

Salı mesaisini TOKİ Yenimahalle'de yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, hem TOKİ'ye prestij kazandıracak olan çalışmaları yerinde inceledi hem de Şehit Jandarma Teğmen Cengiz Evranos İlkokulu'ndaki ihtiyaç sahibi 66 çocuğa kışlık mont ve bot hediye etti.

Dünyanın şehircilik anlayışına uygun, modern ve yaşam kalitesi yüksek bir şehir planlayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Salı günkü mesaisini TOKİ Yenimahalle'de yaptı. Mahallede yapılan kilit parke döşeme, yer altı çöp konteynırı montaj çalışmalarını yerinde inceleyerek, Şehit Jandarma Teğmen Cengiz Evranos İlkokulu'ndaki ihtiyaç sahibi 66 çocuğa kışlık mont ve bot hediye eden Yücel Yılmaz, mesai başındaki işçilerle de bir araya geldi. İlgili birim müdürleriyle birlikte mahallenin tamamını yürüyerek gezen Başkan Yılmaz, "Hedefimiz yepyeni ve nitelikli yaşam alanları oluşturarak hemşehrilerimizin daha mutlu ve daha huzurlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak" dedi.

İŞÇİLERE KOLAYLIKLAR DİLEDİ
10 yılı aşkındır bir çivi dahi çakılmayan TOKİ Yenimahalle'de 35 bin metrekarelik alanda kilit parke taşı döşeme çalışmalarını hızla sürdüren ekiplerle bir araya gelen Başkan Yılmaz, mesai başındaki işçilere kolaylıklar diledi. Bir yandan Karesi'yi geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirdiklerini, diğer yandan da dünyanın şehircilik anlayışına uygun, yaşam kalitesi yüksek mahalleler oluşturduklarını ifade eden Yılmaz, "Karesi halkından aldığımız destek ve güvenle; sokaklardan okullara, kaldırımlardan yollara, muhtarlık binalarından çöp konteynırlarına kadar Karesi'yi baştan aşağı yeniliyoruz" dedi.

66 ÇOCUK MUTLU OLDU
Okulların sadece fiziki şartlarını değil aynı zamanda öğrencilerin de temel ihtiyaçlarını gidererek sosyal belediyecilik adına çalışmalarına devam Karesi Belediyesi, Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu'nda ihtiyaç sahibi 75 öğrenciye kışlık mont ve bot dağıtımının ardından bu kez de Şehit Jandarma Teğmen Cengiz Evranos İlkokulu'nda 66 öğrenciyi sevindirdi.

BAĞCIKLARINI BAĞLADI
Öğrencilerin hediyelerini bizzat dağıtan Başkan Yılmaz, "Sosyal belediyecilik anlayışını Karesi'de hayata geçiriyoruz. Belediyecilik sadece yol, kaldırım yapmak değildir. İnsanların hayatlarına dokunarak, onları mutlu etmektir. Bazen bir çocuğun yüzünde görmüş olduğunuz gülümseme, elde ettiğiniz bir çok başarıdan daha fazla mutlu eder sizi" dedi. Başkan Yılmaz, tek tek montlarını giydirdiği çocukların yeni ayakkabılarının bağcıklarını da elleriyle bağladı.