04/11/2015

Hem esnaf hem de Karesili kazanacak

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi halkının fiziki şartları daha iyi daha kaliteli ürünleri daha ucuza alabileceği esnafımın da evine giderken 'Allah bereket versin' diyebileceği modern pazar yerleri oluşturacaklarını söyledi. Başkan Yılmaz, Sakarya'daki Cuma Pazarı'nın yeni bir alana taşınması konusunda esnaf ve halk ile istişareye gideceklerini aktardı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Baydan ve yönetim kurlu üyeleri ile birlikte pazar yerleri hakkında toplantı gerçekleştirdi. Karesi İlçesi'ndeki pazar yerlerinin fiziksel değerlendirmesini yaptıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, Sakarya Mahallesi'ndeki Cuma Pazarı'nın 2. Sakarya'da bulunan araziye taşınması konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Başkan Yılmaz, özellikle pazar yerinin taşınması konusunda alt yapısal çalışmaları yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, esnafın ve halkın görüşlerine önem vereceklerini belirtti. Pazar esnafının genel sorunlarına da değindiklerini belirten Başkan Yılmaz, "Esnafın ticaretti yapıp yapamadıklarını ve kırsal mahallelerden gelen vatandaşların ürünlerini satarken dikkat etmesi gereken konuları birlikte değerlendirdik. Bizim açımızdan verimli bir toplantı oldu. Yaptığımız istişare ile Balıkesir halkının fiziki şartları daha iyi daha kaliteli ürünleri daha ucuza alabileceği esnafımızın da evine giderken 'Allah bereket versin' diyebileceği ortamı oluşturmak bizim görevimiz. Bu ortamı oluşturmak için ilgili birimlerimiz ile çalışmalara başladık" dedi.

CUMA PAZARI NASIL İYİLEŞTİRİLEBİLİR
Pazar esnafını ve temsilcilerini bir araya toplayarak istişare ettikleri için teşekkür eden Balıkesir Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Baydan, "Sakarya Mahallesi'ndeki Cuma Pazarı fiziki olarak çok sıkıntılı bir durumda. Cuma Pazarını nasıl iyileştirebiliriz konusunda birlik beraberlik içerisinde güzel bir istiare toplantısı oldu. Başkanımızla birlikte önümüzdeki günler pazarcı esnafı ile bir araya geleceğiz" dedi.