20/05/2016

Güçlü Türkiye için kadınlarımız çok önemli

İlçede istihdam alanları oluşturmak için çalışan ve özellikle kadın istihdamı noktasında önemli çalışmalara imza atan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Halk Eğitim Merkezi'ndeki kursiyerleri ziyaret etti. Yılmaz, "Güçlü Türkiye için kadınlarla her yerde hep birlikte olacağız" dedi.

İlçedeki istihdam alanlarını arttırmak, özellikle kadınların iş hayatına katılımlarını sağlamayı hedefleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Halk Eğitim Merkezi'ndeki kursiyerleri ziyaret etti. Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven ile birlikte kursiyerlerin yaptığı el emeği ürünleri inceleyen Yılmaz, kadınların eğitimden sağlığa, toplumun ihtiyacı olan her noktada öncü olduğunu dile getirdi. Üretime katkı sağlayan kursiyerleri tebrik eden Yılmaz, "İstihdam dostu yatırımlara ağırlık vermek, iş gücünün niteliğini artırmaya yönelik stratejileri hayata geçirmek önceliklerimiz arasında yer almalıdır" dedi.

HER KADIN DEĞERLİ

"Her kadın, bizim için değerli ve önemlidir" diyen Başkan Yılmaz, kadın istihdamını da önemsediklerini vurgulayarak, "Kadının iş hayatında daha fazla yer alması toplumda konuştuğumuz hangi sorunlu konular varsa hepsinin azalması demektir. Bu nedenle yerelde kadınların işgücüne ve üretime katılımlarını arttırmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Kalkınma yerelden başlar. Biz kadınlar için el ele mücadele edeceğiz. Güçlü Türkiye için kadınlarla her yerde hep birlikte olacağız" açıklamasında bulundu. Kursiyerler, derslerine katılarak kendilerine başarılar dileyen Başkan Yılmaz'a tel kırma Atatürk portresi hediye etti.