23/03/2017

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Genç Liderler Akademisi'nde

Karesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin hazırladığı Genç Liderler Akademisi'nin konuğu olan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, "Ben Balıkesir'deki bu ekip ve bu projeler gibi ne yapacağını bilen, heyecanlı, entelektüel bilgi birikimle donatılmış projelere pek rastlamıyorum" dedi.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı; Karesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından hazırlanan Genç Liderler Akademisi'nin konuğu oldu. Gençlerin girişimciliğini, liderlik vasıflarını arttırmak; karar alma mekanizmalarına katılımlarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Genç Liderler Akademisi'nde gençleri yalnız bırakmayan Boynukalın, Türkiye'deki gençlik politikaları ve gençliğin alması gereken görev ve sorumlulukları anlattı.

BALIKESİR'E VE GENÇLERE ÖVGÜ
Bakanlıkta kendilerine bir çok projenin geldiğini ve bu projeleri detaylı olarak incelediklerini belirten Boynukalın, "Balıkesir'deki bu ekip ve projeler gibi ne yapacağını bilen, heyecanlı, entelektüel bilgi birikimle donatılmış projelere pek rastlamıyorum. Bu kapsamda belediye başkanımızı ve bu projeleri hazırlayan genç kardeşlerimi tebrik ediyorum" dedi. Gençlik Meclisi'nden projeler beklediğini söyleyerek Ankara'ya davet eden Boynukalın, "Bakanlığımız sizin, gençlerin Bakanlığı. Her zaman gelin, proje getirin, fikir getirin veya çayımızı içmeye gelin" açıklamasında bulundu.

'BU ÜLKE GENÇLERİN'
Yeni Anayasa'da seçilme yaşının 18'e indirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Abdurrahim Boynukalın, "Bu ülke bizim, hiç kimseye bırakmayacağız. Senin 18 yaşında dediğin gençler tüm düşmanlarına bu ülkenin yıkılamayacağını göstermişlerdir. Başka bir memleketimiz ve vatanımız yok. Bizler bu ülkenin kurucu unsuruyuz" şeklinde konuştu. Karesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Kerim Gülgönül ise programa katılımlarından dolayı Bakan Yardımcısı Boynukalın'a teşekkür ederek, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte hediye takdim etti.