21/08/2015

Erkekliğe ilk adımı Karesi'de atacaklar

Karesi Belediyesi, yardıma muhtaç çocukları sağlıklı ve hijyenik şartlarda sünnet ettirmek için "Toplu Sünnet Şöleni" düzenliyor. 9 Eylül'de başlayacak olan şölen için Karesi Belediyesi ile Kamu Hastaneler Birliği arasında protokol yapıldı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yardıma muhtaç ailelerin çocuklarını sağlıklı ve hijyenik şartlarda sünnet ettirmek için Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Hasan Hocaoğlu ile "Toplu Sünnet Şöleni Kapsamında Yapılacak Olan Sünnet İşlemleri" protokolü yapıldı. Yaklaşık 50 çocuğun sünnet olmak için başvurduğu şölen için kayıtlar devam ediyor.

Sünnetin örf ve adetlerimize göre yapılacağını belirten Başkan Yılmaz, "Gençlerimizin erkekliğe adım attığı bugünlerde beraber olmak bizim için çok önemli. Çocuklarımızın sünnetlerini Balıkesir Devlet Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi'nde sağlıklı ve hijyenik şartlarda gerçekleştireceğiz. Aileler ve çocuklar sıra beklemeyecekler. Randevu sistemi oluşturduk, günü ve saati gelen çocuklar hastanelerimize gidip sünnetlerini olacaklar. Okullar açılmadan çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde ayağa kalkmasını arzu ediyoruz. Dini vecibelerimizin en önemlilerinden birini beraber gerçekleştirmek belediyemize bir kez daha nasip oldu" dedi.

PROGRAM DOLU DOLU

Toplu Sünnet Şöleni programında; mehteran gösterisi, fotoğraf çekimi, Hacivat-Karagöz oyunu, sünnet mevlüdü, pasta kesimi, kına gibi birbirinden farklı etkinliklerle çocuklar erkekliğe ilk adımı atmanın heyecanı yaşayacak.